Janice Harrington med blues-CD

. i kategorien Blå notiser

Med den seige låta «Trouble» og en ny versjon av signaturlåta «Work Your Magic» er Janice «Great Grand Ma Jan» Harrington, som hun kaller seg, ute med blues-CD den 25. november sammen med tyske Farmersroad Bluesband.

«Move On» er navnet på CD-en og på tittellåta, en tekst basert på en som oppdager at mannen er biseksuell. Låta er jazza med blåsere og piano som swinger, slik teksten antyder. Dinah Washingtons «Salty Papa Blues» er også blant låtene på CD-en. Denne ble opprinnelig spilt inn i 1943. 

Nylig møttes norgesvennene Earl Thomas Bridgeman og Janice hverandre på scenen i Hamburg der han inviterte henne opp.
- Det hadde vært på ønskelisten min i flere år, forteller Janice.

Kort oppsummert er Janice opprinnelig fra Cleveland, fembarnsmor med 19 barnebarn og 8 oldebarn, og endte opp i Norge der hun fikk en karriere og blant annet hadde et show sammen med Karin Krog som het «Girl Talk». Hun turnerte med Knut Reiersrud og Slim Notini i Four Roosters, og det må være minnene fra den gang som får jazzsangerinnen til å vende seg til bluesen. 
Når man når en viss alder er gjenforeninger en del av karrieren – til stor glede for alle som møter opp fra fjern og nær. Det er knappe to år siden hun sist hadde en gjenforening i nord, da med Gutta fra Calcutta, et band som oppsto på 80-tallet. På «Musikkens dag» var hun tilbake i Oslo med Brinck Johnsen Quintet.
Et overraskende innslag på scenen var Ditlef «Diffen» Eckhoff, en jazzlegende fra Tønsberg som spilte trompet på ett innslag. De som kjenner bakgrunnen vet at han vant NM i jazz tilbake i 1958, samme år som han startet Tønsberg Jazzklubb.
- Brinck og jeg har kjent hverandre siden tidlig på 80-tallet da han startet Jazz Alive i Oslo, forteller Jan.

I dag bor Harrington i Tyskland med sin tyske mann som har vært ved hennes side i 27 år, – 29 år, påstår han selv. Sjelden har vel så mange kommet opp for å takke en sanger personlig som etter opptredenen på Herr Nilsen.

Listen over store navn hun har samarbeidet med inneholder både Sinatra, Sammy Davis Jr. og Joan Armatrading. Hun turnerer aktivt og drømmen er å opptre på flere bluesfestivaler, røper hun. 
Innimellom kommer Janice Harrrington på besøk til Norge der hun tilbringer tiden hos jazzvenner i Tønsberg, nesten 40 år etter at hun var en del av den norske jazz- og bluesscenen. Og neste gang kommer hun definitivt med "Trouble".

Av Tove Andersson

Janice Harrington og Earl Thomas i Hamburg. (Foto: Juergen Blueslover).