8.000 besøkte Skånevik

. i kategorien Blå notiser

I dagene 6. til 8. juli ble den 21. Skånevik Bluesfestival avviklet, og det ble en stor suksess med nærmere 8.000 publikummere de tre dagene festivalen varte. Allerede torsdag strømmet gjestene til, og da Eric "Slim" Zahl & The South West Swingers startet sin konsert på ettermiddagen var det mange samlet både foran scenen og på lekteren. Lekteren var i år plassert rett ut fra kaien slik at alle hadde innsyn til storscenen som var plassert ved siden av House of Blues. (Bildet over).

Festivalen vartet opp med et variert program som appellerte til et bredt publikum. Noen kom for å høre de rene blueskonsertene, andre for Morten Abel, TNT, Åge Aleksandersen, Savage Rose, Seigmen, Black Star Riders og det festivalen ellers hadde å tilby. I år var man også heldig med været, og det var bare fredag vi fikk noen kraftige regnbyer. Ellers virket det som alle var fornøyd, både musikere, publikum og arrangører.

Unionsbandet SILO (bildet under) fikk i år tildelt utekonserten ved hotellet lørdag ettermiddag. Her var det mye folk til tross for at Dana Fuchs Band spilte på storscenen. Guttene gjennomførte en knallbra konsert og publikum ville ikke gi slipp på dem før de hadde spilt nesten en halvtime på overtid. Tilbakemeldingene fra gjestene var formidabel, og bandet kunne også tilby sin rykende ferske EP etter konserten.

Les mer om festivalen i neste nummer av Bluesnews.

Tekst og foto: Trond Johnsen