Talentkonkurranse for bluesband

.

UNION BLUESCUP


Talentkonkurransen Union Blues Cup blir arrangert hvert år av Norsk Bluesunion i samarbeid med Notodden Blues Festival og flere andre samarbeidspartnere. Vinnerbandet får tittelen Union Bluesband, og blir premiert med bl.a. en turne rundt i norske bluesklubber og festivaler, tilrettelagt av Norsk Bluesunion.
bedrock_bakfra.gif
Kriterier for deltakelse
- Bandet skal være et seriøst og foreløpig uetablert ensemble
- Yngre deltakere blir priortert
- Skal spille blues eller bluesrelatert musikk
- Anse deltagelse i Unions Bluescup og gjennomføring av Union Bluesbandturne som en sjanse til etableing av videre karriere
- Følge Norsk Bluesunions kriterier for praktisk gjennomføring og honorarer

Deltakere blir vurdert etter følgende kriterier:
- Musikalske ferdigheter og uttrykk
- Scenemessige kvaliteter
- Egenart og egne komposisjoner  
- Mulighet for utvikling og videre karriere

Utvelgelse av deltakere
Finalen i Union Bluescup skal bestå av inntil 10 deltakere. Noen av disse blir valgt ut blant innkomne søknader av en jury bestående av medlemmer fra Norsk Bluesunion/Bluesnews. De resterende er vinnerne av regionale uttak i de forskjellige landsdelene.

Regionale cup'er
Målet er at hver landsdel skal avholde regionale uttak. Invitasjon til klubber/festivaler om å være vert for de regionale cup'ene sendes ut fra NBU i januar hvert år. Rådet i NBU velger ut arrangørene blant innkomne søknader.
I de regionale arangementene blir det kåret vinnere som får hver sin plass i semifinalen under Notodden Blues Festival. De samme kriterier for deltakelse ogv utvelgelse gjelder for både regionale uttak og semifinale og finale under Notodden Blues Festival.

Finale
Finalen for Union Bluescup avholdes under Notodden Blues Festival hvert år den første helga av august. Det avholdes først semifinale fredag med alle de ti utvalgte/kvalifiserte bandene. Fire av disse velges ut av en jury bestående av bransjefolk/bluesmusikere og går videre til finalen på lørdag.

Vinnere av Union Bluesc up
Vinneren av UBC får tittelen Union Bluesband og belønnes med turne rundt i norske bluesklubber og -festivaler det påfølgende året. Turneperioden går fortrinnsvis fra mai og ut året.

Påmelding
skal inneholde en kort beskrivelse av bandet, bandbilde, navn på bandmedlemmer, tilholdsted og litt om videre planer. I tillegg også kontaktperson med adresse, e-post, telefonnummer samt demo-cd eller mp3-filer.

 


UNION BLUESCUP - Regionale arrangementer 2018

Trondheim lørdag 26. mai kl. 19.00
Trondheim Bluesklubb arrangerer regionalt uttak på Hjorten scene i Trondheim.

Oslo lørdag 2. juni kl. 12.00
Regional cup i Oslo under Musikkfest Oslo på utescene i Rosenkrantzgate utenfor tidligere Smuget.

---------------------

UNION BLUESCUP - Regionale arrangementer 2017

Trondheim lørdag 22. april
Trondheim Bluesklubb arrangerer regionalt uttak under Nidaros Bliuesfestival på Royal Garden Hotel.

Oslo lørdag 3. juni
Regional cup i Oslo under Musikkfest Oslo på utescene i Rosenkrantzgate utenfor tidligere Smuget.