Bluespris til ildsjelen Peter Astrup

Festivalarrangøren og promotøren Peter Astrup ble tildelt den nyopprettede, prestisjetunge hedersbevisningen ”Årets Hoochie Coochie Man” under årets utdeling av Danish Blues Awards. Prisen blir gitt til en person som har utrettet noe helt spesielt for blues- og rootsmusikken i Danmark.

Peter Astrup er ildsjelen bak Blues Heaven-festivalen i Frederikshavn, landets største bluesfestival. Festivalen startet i sin tid som Frederikshavn Bluesfestival, etter at Peter Astrup i en årrekke hadde stått bak festivalen Djurs Bluesland. I 2018 gikk Blues Heaven også en søsterfestival i Næstved, Blues Paradise, som Peter Astrup og hans Blues Productions også står som arrangør av.
Det var journalisten Kurt Baagø overrakte prisen til Peter Astrup under utdelingen i Turbinen i Randers. Astrup kvitterte med en følelsesladd og morsom tale.
De andre nominerte til prisen var Viborg Blues- og Musikforening, Oscar Mukherjee, Christian Borg og Martin Olsen.

Peter Astrup var i lengre tid vært et kjent navn også i det norske bluesmiljøet. Hans firma leverer hvert år musikk til flere norske klubber og festivaler, og de siste årene har han også invitert Norsk Bluesunion til samarbeid under festivalen i Frederikshavn.
Vi gratulerer med prisen!

Tekst: Rune Endal - Foto: Frank Nielsen