Nidaros Bluesfest og Walter Trout promoterte organdonasjon

.

Historien om hvordan Walter Trout overlevde en levertransplantasjon er velkjent. De som har vært på konsert med ham vet at han alltid nevner dette med organdonasjon fra scenen, og forteller om viktigheten av å registerere seg som donor. Nidaros Bluesfestival med Jan Engen i spissen viste ekte samfunnsengasjement da de valgte å fronte dette under årets festival. På bildet (fra v.) Stian Gullaksen, Jan Engen, Hege Kuhle og Walter Trout.

I foajeen på festivalhotellet hadde Hege Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon, og den unge hjertetransplanterte musikeren Stian Gullaksen fått den aller beste plasseringen for å kunne fronte denne viktige saken som organdonasjon er. Walter Trout ville selvfølgelig være med, og han stilte opp på stand i en times tid på lørdag og hjalp til med promoteringen.
Barn som var på Royal Garden Hotel i forbindelse med barnebluesen var også veldig interesserte. Etter en kort innføring fra Hege og Stian hva dette dreide seg om så ville mange gjerne promotere saken. Mengder av brosjyrer forsvant i ivrige barnehender, og barna gikk rundt på hotellet og fortalte hvor viktig DE syntes dette var.

Standen var godt besøkt av festivaldeltagere som ville høre om saken samt slå av en prat med Walter Trout. Robert Sætervik fra Radio Rock i NRK var også innom, og han fikk et lite intervju som nok kommer på radio i nær fremtid.

Walter Trout viser fram donorkortet under konserten på Nidaros Bluesfestival.

Senere på kvelden den 22. april fikk Hege og Stian fra Norsk organdonasjon med seg konserten til Walter Trout. Musikken gikk rett inn i sjelen på dem og de var selvfølgelig både stolt og rørt da Walter promoterte Stiftlesen Organdonasjon fra scenen.
Etter konserten møtte Walter Trout igjen sine nye venner, og hjertetransplanterte Stian Gullaksen fortalte rørt og imponert til Walter:
- Du sang mine tanker og følelser fra da jeg lå i sykesengen. Du har satt ord på det jeg ikke har klart å fortelle mine nærmeste. Tusen takk !
En sterk tilbakemelding som gjorde at det rant en tåre eller to på Walters kinn.

Det skal også nevnes at Walter Trout spilte i København tordag. Der hadde vår kjære norgesvenn Peter Astrup invitert den danske organisasjonen for organdonasjon til å ha stand i inngangsområdet.

Dersom du har lyst til å registrere deg som organdonor tar det faktisk bare tre sekunder.
Her i Norge er det faktisk nok å si til sine nærmeste at man er villig til å være det.
Vil du være helt sikker på at dette blir oppfattet kan du gå med donorkort på deg eller laste ned kortet på din telefon.

Tekst og foto: Roald Jungård

NRKs Robert Sætervik intervjuer Walter Trout.