Omtalens detaljer

 
WOODROW ADAMS
BN104 - April 2018
july 04, 2018    
Karakter 
 
5.0

Steinhard countryblues

Adams vokste opp i Tchula, Mississippi - født i april 1917. Robinsonville og Tunica står i det minste på kartet, og Adams jobbet som traktorfører på en lokal plantasje mens han spilte lokalt i helgene. Adams skal ha spilt med Son House og Howlin' Wolf på trettitallet. I 1952 var Adams 35 år gammel, og det var Sun Studio i Memphis som skulle bli stedet han gjorde sine første innspillinger. Spesielt kommersielt er dette ikke, og ulikt sin traktorførerkollega B.B. King ble det aldri superstjerne av Adams. Sun, Chess, Meteor - Adams gikk runden hos de fleste selskapene uten at ting løsnet, og vel og merke uten noen gang å inngå kompromisser.
Dette er steinhard countryblues som må ha gitt Chessbrødrene flass - oppvokst som de er i byen. Til tider kaotisk, til tider rått, men alltid superintenst. Betegnende og trist nok er dette innspillinger som spenner over en femtenårs periode - frem til 1967, der de fleste av dem er uutgitt. I dag fremstår Woodrow Adams som en ubegripelig begavet og spennende musiker. En mann som R.L. Burnside må ha hørt Adams, for eksempel. Samtidig har jeg en viss forståelse for at han i sin samtid ble litt drøy kost.
Adams døde i Robinsonville i 1988, uten å etterlate seg mange innspillinger. Et godt utvalg av dem er samlet her, og for min del er bekjentskaper som Woodrow Adams mye av grunnen til at jeg holder på med dette. Joe Martin er trommeslageren som spilte med Adams gjennom hele perioden, og han skulle jeg gjerne også visst mere om.

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews