Omtalens detaljer

 
LARKIN POE
BN105 - Juni 2018
july 04, 2018    
Karakter 
 
5.0

Kombinasjonen av røff gitar og lap steel er dynamitt

Det var en gang tre søstre som dannet bandet The Lovell Sisters. Slik starter eventyret. De spilte bluegrass og ga ut to album, men da storesøster Jessica sluttet og bandet ble oppløst, trodde mange det var slutten på eventyret. Men det var bare starten.
De gjenværende søstrene, Rebecca og Megan dannet duoen Larkin Poe. Navnet tok de etter sin tip tip tip oldefar, en kjent figur fra den amerikanske borgerkrigen, og fetter til Allan Edgar Poe, en forfatter som kanskje er mest kjent for å ha skapt kriminalromansjangeren.
Larkin Poe dro ut i verden for å finne ut hvilken retning musikken deres skulle ta. De var ofte i Norge og samarbeidet blant annet med kristiansanderen Thom Hell og ga ut et album sammen med ham.
Men det var ikke hos Hell og hans rockpop-tilnærming de skulle finne veien videre.
I 2016 med albumet “Reskinned” møter vi en tøffere og mer bluesa duo. Det viser seg at Rebecca kan synge blues som få, og at kombinasjonen av hennes røffe gitar (ofte slide) og søster Megan sin traktering av lap steel gitar, er dynamitt.
Snart begynte sosiale medier å gå varme med linker til Larkin Poe-produksjoner. Særlig de hjemmesnekrede videoene med Robert Johnson-klassikeren “Come On In My Kitchen” og to låter forbundet med Son House, “Preachin’ Blues” og “John The Revelator”, mente mange at andre burde se. Så da albumet Peach, som inneholdt disse tre låtene kom ut, var tolkningene allerede godt kjent.
For å si det litt enkelt: Det er disse tre låtene som er hovedgrunnen til at du kjøper Peach, som først bare var ute på vinyl og i digitalt format, men nå også er tilgjengelig på CD.
To trad låter “Black Betty” og den acapella “Tom Devil” har ikke samme sprengkraften i seg. Du får óg fire blusa egenskrevne låter med catchy “Freedom” som kanskje den beste, mens “Wanted Woman - AC/DC” er, som tittelen antyder, reinspikka rock med masse gitarøs.
Og for deg som ikke får nok de de ti låtene, så finnes det en bråte med disse hjemmesnekra videoene deres på YouTube. Spennende, og av og til litt overraskende coverlåter, filma med kamera på stativ og Rebecca og Megan Lowell enkelt oppstilt i noe som godt kan være jenterommet deres.

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews