Omtalens detaljer

 
BIG CREEK SLIM
BN101 - September 2017
oktober 09, 2017    
Karakter 
 
5.0

Helt suverent!

Det har vært ufattelig mye blest rundt Big Creek Slim (eller Marc Koldkjær Rune, som han jo egentlig heter) de siste par årene. Etter to fantastisk fine utgivelser på Peter Nandes Straight Shooter Records, etterfulgt av flere priser og utmerkelser enn noen antagelig har godt av, så finner Big Creek Slim nå tiden moden for å ‘ta den helt ned’. Da permitterer han like godt bandet som har fungert så utmerket på ‘Hope For My Soul’ (2015) og ‘Keep My Belly Full’ (2016), og setter seg ned på en liten klubb ved navn The Greasy Chicken og spiller akustisk delta-blues. Helt nakent. Helt alene. Og selvfølgelig: Helt suverent!
Det krever en hel del å holde lytterne ”stangen” i over en time med rein akustisk deltablues. På de to tidligere utgivelsene hadde jo Slim et meget habilt band i ryggen, men på scenen i The Greasy Chicken i Vanløse er det altså kun ham. - Lyden av Deltablues bringer meg inn i en mere primitiv sinnstilstand, sier han, - og jeg får skåret det overflødige ut av livet mitt. I gammel amerikanske blues hører du en renhet du ikke finner i dagens musikk - ikke i moderne blues og ikke i populær musikk overhodet, legger Big Creek Slim til.
Ikke vet jeg om det noe delta i nærheten av Ikast, der blueskjempen kommer fra, og ikke vet jeg om det finnes noe delta i sør-brasilianske Florianópolis, der han i dag bor med familien. Det jeg vet er at BCS har gravd frem skatter etter tidligere tiders storheter som Bukka White (‘Fixin’ To Die’), Son House (‘Walking Blues’) og Fred McDowell (‘Kokomo Blues’) og gjort flotte, jordnære versjoner av dem. Jada, Muddy Waters er her også, og Howlin’ Wolf og Charley Patton. Han takler alt suverent, ikke et øyeblikk er det fare for at man skal finne sangene utspilte, og Slim sprer likegodt seks av sine egne låter inn i miksen også. Av disse seks er det vel kun åpningssporet ‘North Street Blues’ som har vært utgitt før (på ‘Ninety-nine and a Half’- brasiliansk utgivelse fra 2012).
- Dette er meg, sier Big Creek Slim. - Dette er bluesen jeg liker! Vi liker det, vi også, Slim, vi liker det veldig godt, til og med! Å, som vi skulle ønske at vi hadde vært der i hønsehuset i Vanløse sammen med deg da dette ble spilt inn.
For de av oss som ikke kan få nok Big Creek Slim: Del 2 av The Greasy Chicken Sessions er like rundt hjørnet. Og – Slim er på vei til Norge. Det er bare å begynne å glede seg!

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews