Omtalens detaljer

 
THE BLUES OVERDRIVE
BN101 - September 2017
oktober 09, 2017    
Karakter 
 
5.0

Deres beste utgivelse til nå

The Blues Overdrive har alltid vært et godt band. At deres forrige album ‘Clinch’ vant prisen som ‘Album of the Year’ i The European Blues Awards var ingen tilfeldighet, men likevel tenker jeg bandet har tatt et langt skritt videre nå med ‘Overdrive Live!’ Live-albumet er spilt inn i august i fjor under Smukfest i Skanderborg.
The Blues Overdrive består av Martin Olsen på vokal og gitar, Thomas ‘Brother’ Birck på bass og kor, og Andreas Andersen på sologitar. I tillegg har ­svenske Louisian Boltner kommet inn på trommer siden sist.
Vi får syv sjølskrevne låter pluss to covere. Bob Dylans ‘High Water’ og Willie Chambers ‘You Got The Power To Turn Me On’. Denne siste er en av to låter som er med som en hyllest til det store danske bluesikonet Peter Thorup (1948-2007). Thorup, som bl.a. spilte med Alexis Korner i flere år, hadde denne låta på sitt repertoar. Den andre låta tilegnet Thorup er ‘Mr. 16 Tons’.
Det The Blues Overdrive gjør så fint på denne live-innspillingen er at de bygger denne lett slentrende stemningen som fanger lytterne opp, og inn kommer Martin Olsens stemme som rett i fra Louisianas dype sumper. Rent hypnotisk, blir det av denne litt JJ Cale-aktige stilen, og så klarer da også bandet å holde i nettopp denne stemningen. Og vi blir der skiva i gjennom, fanget inn som i et nett, og man kan bare roe seg helt ned og nyte de små detaljene de vever inn i nettet sitt.
Jeg gidder ikke å gå inn på låtene enkeltvis. De holder mål på sin måte alle sammen. Dette er rett og slett solide saker fra A til Å, og et stykke musikk og et håndverk man kan og bør være riktig stolte av å ha gitt ut. Gratulerer, drenge, med deres beste utgivelse til nå!

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews