Fantastiske Dark Season Blues

.

darkseason07_skilt.gifEtter fire dager med blå musikk fra kirke, gruve, ungdomshus, skole, barnehage samt små og store utesteder i Longyearbyen, kan de dyktige arrangørene i bluesklubben på Svalbard se tilbake på nok et vellykket arrangement - det femte i rekken.

 

 

Årets festival bød på en variert musikkmeny;  The Mannish Boys, Steinar Albrigtsen og Monika Nordli, Tony Vega, Erik Harstad, Spoonful of Blues, Trond Ytterbø Band, Billy T Band, Orbo & The Longshots, Little Victor samt lokale Howlin` Huskies og Blåmyra.

darkseason07_mannish.gif

The Mannish Boys var årets headlinere. Bildet viser de tre sangerne og frontfigurene (fra v.) Bobby Jones, Lynwood Slim og Finis Tasby.

 

Noen av artistene hadde besøkt Dark Season Blues tidligere, mens andre var helt uforberedt på hvor Svalbard  var på kartet, og trengte litt tid for å «tine» opp. Også i år var det mange tilreisende fra fastlandet, og som tidligere år delte vi hotelkorridor med den trivelige kameratgjengen fra Sande i Vestfold.

De fleste konsertene var godt besøkt, med lørdagens arrangement på Huset og søndagens kirkekonsert med Steinar Albrigtsen som høydepunkter.

Les mer om verdens nordligste bluesfestival i desembernummeret av BluesNews. 

 

darkseason_ramos07.gif
Mannish Boys' Kid Ramos og Richard Innes ved det så mye fotograferte

isbjørnskiltet.

darkseason07_buzz.gif

Erik Harstad & The Buzz Brothers, fra venstre Jon Reidar Furulund, Iver Erstad,

Erik Harstad og Per Øystein Erstad.

 darkseason07_kirke.gif

 Kirkekonsert med Steinar Albrigtsen og Longyearbyen Blandakor.

 

Tekst og bilder: Merete Eide