En stor kveld med Beth Hart i Trondheim

.

Konserten på Byscenen i Trondheim den 4. desember ble for en artist av Beth Harts størrelse nærmest en intimkonsert med kun solgte 700 billetter. Hart velger gjerne mindre scener der hun får mer nærkontakt med publikum enn hun gjør på større scener med flere tusen tilskuere. Sjelden har den musikalske opplevelsen vært større på en Beth Hart-konsert enn denne kvelden i Trondheim.

- Det gir meg mer å gjøre slike jobber. Jeg elsker mine fans. De gir meg energi, og det preger meg i musikalsk fremførelse og publikumskontakt, fortalte hun til Bluesnews etter konserten.
Hun er en dame med stil som vet hva fansen ønsker. Selv om denne konserten hovedsakelig var basert på hennes siste album "My California", spilte hun også låter som publikum forventet å høre. Hennes LA Song og Leave The Light On fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på flere enn undertegnede. Hun elsker å flørte med publikummet sitt, og går gjerne ut blant dem dersom forholdene er lagt til rette for det. Det er hennes stil, og noe av det som har gjort henne så elsket av sine tilhørere. Byscenen i Trondheim var akkurat passe stor, så publikum fikk den kontakten de ønsket.

Beth Hart er født 24. januar 1972 og sluttet High School for å konsentrere seg om en musikalske karriere. I begynnelsen av karrieren spilte hun på små klubber i Los Angeles, og der ble hun kjent med bassisten Tal Hezberg og gitarist Jimy Khoury. Sammen dannet de Beth Hart Band. I 1993 deltok Beth flere ganger på TV-showet og talentkonkurransen Ed McHahons Star Search. Her gikk hun flere ganger av med seieren, og til slutt ble hun også kåret til årets kvinnelige vokalist. Hun slapp sitt album ”Immortial” sammen med Beth Hart Band i 1996. Bandet ble oppløst etter en turné dette året, og en tid så ut som hennes karriere var over.
”Sreamin’ For My Supper” kom ut i 1999 og inneholdt slageren ”LA Song” som ble en liten hit i USA med 88. plass på Billboard-lista. Omtrent på samme tid deltok hun i en Off Broadway-musikal som var basert på Janis Joplins liv, noe som ble en viktig årsak til hennes økende popularitet.
”Leave The Light On” ble sluppet i 2003, og i 2005 kom hennes DVD ”Live In Paradiso”.  I 2007 slapp hun albumet ”37 Days”, i 2009 kom ”Beth Hart an the Ocean Of Souls” og ”My California” ble sluppet i år.

Beth Hart har ikke alltid hatt et enkelt liv. Hennes fortid har vært preget av narkotika, alkohol og en tøff livsstil. I samtale med Bluesnews forteller hun åpent om dette, og sier avslutningsvis - Nothing comes for free.

Konserten i Trondheim varierer mellom ballader, rock og blues, og de som lytter hører at hun på de nye låtene i stor grad omtaler sitt tidligere liv i tekstene sine. En ting kan i alle fall sies om denne artisten: Hun leverer ekte varer som varmer om hjertet.

En stor  hyllest til Trondheim Bluesklubb, som sammen med Byscenen gjorde denne kvelden til en uforglemmelig opplevelse. Konserten var satt til 90 min, men varte i 130 min. Arrangementet gikk prikkfritt, og lyden var super og tilpasset lokalet.
Bandet hennes besto – i tillegg til henne selv på sang, piano og gitar – av John Nichols (gitarer/vokal), Tom Lilly (bass/vokal) og Todd Wolf på trommer.

Tekst og foto: Thorleif Bluesmann