LENA & THE SLIDE BROTHERS

Populer!
 
5.0
1529   0   1   0   0  
LENA & THE SLIDE BROTHERS

Album informasjon

Tittel
The Road
Plateselskap
RetroU Art
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Et glimrende stykke arbeid

Lena & The Slide Brothers er fra Helsinki, Finland og har eksistert siden 2009. De debuterte med roots-albumet ‘Turn It On’ i 2010 og fulgte deretter opp med den litt tøffere og mere rufsete ‘Shine Your Light,’ i 2013. Nå som vi skriver 2016, og Lena og bandet har spilt alle de finske blues- og rootsfestivaler (og klubber), samt vært Finlands bidrag til EBUs European Blues Challenge i Italia, er tida kommet for bandets tredje utgivelse, ‘The Road’.
Har undertegnede forstått dette riktig, så består Lenas band av Matti Kettunen (git/vok), Yka Putkinen (git/vok) og Jan Litmanen(tr/prerk). I tillegg hører vi på ‘The Road’ Ville Leppänen på gitarer, slidegitar og vokal. Lydbildet blir nærmest en vegg av tøff slide-lyd bak Lena Lindroos’ vokal. All musikk er signert Kettunen, mens Lindroos har tatt litt del når det gjelder tekstskrivingen.
For å gjøre ganske kort prosess, Lena og bandet har virkelig klart det med ‘The Road’. Etter ‘ørten’ gjennomlyttinger er konklusjonen klar: Et glimrende stykke arbeid, fra a til å. Lena synger utmerket, muligens med et lite countrypreg her-og-der, men overhode ikke plagsomt. Bandet, og da i særdeleshet de to slide-gitaristene, setter et flott preg på skiva. Lydbildet fra band som f.eks. Tedeschi Trucks Band er aldri langt unna. Da kan det vel ikke bli så altfor feil?
For undertegnede var Lena & The Slide Brothers et nytt bekjentskap, og har med ‘The Road’ absolutt sneket seg inn som et band jeg har tenkt å holde et godt øye med i tida fremover.

Powered by JReviews