NBU ønsker kandidater til European Blues Challenge 2016

.

Den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge (EBC) blir arrangert for sjette gang 8.-9. april 2016. Den årlige samlingen for det europeiske bluesmiljøet inneholder også årsmøte i European Blues Union og et bluesmarked. I 2016 er arrangementet lagt til Torrita de Siena i Italia. Hvem som skal representere Norge i EBC blir avgjort i fellesskap av de norske medlemmene i European Blues Union. Norsk Bluesunion ønsker nå å få forslag til kandidater. Norge er påmeldt i EBC for femte gang. I fjor var Norge representert ved JT Lauritsen & The Buckshot Hunters (bildet). (Foto: Roald Jungård).

Konkurransen
European Blues Challenge 2016 blir arrangert i Italia over to kvelder der band fra 20 forskjellige europeiske land vil konkurrere om tittelen. Hvert band spiller 30 minutter og blir vurdert av en jury som er utnevnt av styret i European Blues Union.

Kriterier
Det er fra arrangørene satt noen kriterier for deltakerbandene. Disse finnes på EBUs websider, http://www.europeanbluesunion.com/. Juryen skal kåre en vinner samt 2. og 3. plassering. Juryen vil i utvelgelsen legge vekt på fire kriterier: Originalitet, ferdigheter på instrumentene, vokale kvaliteter og scenepresentasjon. Band som ønsker å delta bør spille blues eller bluesrelatert musikk og ha anledning til å ta jobber ute i Europa. Det har vist seg ved tidligere år at band som holder seg godt innenfor bluessjangeren har større sjanser til å nå opp enn band som blir oppfattet som rockeband eller som hører hjemme i andre sjangre. Det forventes at deltakerbandet står for utgiftene ved deltakelsen selv, men det finnes flere støtteordninger der man kan søke om reisestøtte.


NBU oppfordrer alle sine klubber til å sende inn forslag til deltakerband på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 15. oktober.

De norske medlemmene i European Blues Union vil stemme over kandidatene og velge ut det norske deltakerbandet til European Blues Challenge 2016 i Italia.