Svensk-norsk blues-samarbeid

.

Bandet 9Fingers fra Gjøvik og Toten er et av de nyere tilskuddene i det norske bluesmiljøet, og er med sin kompromissløse stil et av landets fremste når det gjelder å ta vare på den opprinnelige, elektriske bluestradisjonen. Bandet har blitt omtalt som «ektefødt jukejointblues» og «ekte vare», og er i ferd med å etablere seg i miljøet gjennom stadig flere spilleoppdrag.

I september har bandet invitert to svenske musikere med på en miniturne i Norge. Det er sangeren og munnspilleren Stefan Dafgård som vi kjenner fra mange svenske bandkonstellasjoner, blant annet fra Jim’s Combo. Med seg har de også Moa Blücher, som for øvrig også var en av deltakerne i Swedish Blues Challenge som ble arrangert den 12. september. 9Fingers utvider gjerne besetningen med pianist, og med på den lille turneen er også bluespianisten Øyvind Stølefjell fra Arendal.
9Fingers har også tidligere invitert med gjester med stor suksess, da de blant annet har hatt med seg Tommy Moberg fra Trickbag (S) og den danske gitaristen Ronni Boysen ved noen anledninger.

9Fingers er frontet og ledet av den stilriktige og tradisjonssikre munnspilleren og sangeren Kent Erik "9Fingers" Thorvaldsen. Bandet har gjort noen endringer i besetningen det siste året og står nå fram som en kvartett med foruten «9Fingers» selv, broren Thomas Grim Thorvaldsen på gitar, Per Johansen på bass og Kai Evenstuen på trommer.

Er du glad i Chicagoblues og tradisjonsblues bør du absolutt få med deg dette bandet på deres mini-turne i september. Du kan høre dem på Lillehammer Bryggeri fredag 25.9., på Skedsmo Bluesklubbs eftasblues lørdag 26.09. og på hjemmebane på Club Retro på Raufoss den 26. september.

Tekst: Rune Endal - Foto: Sven-Erik Hagen