Morten Omlid vant kappleiken

.

gitkappleik09_omlid.jpg

Morten Omlid gikk nok en gang av med seieren i Notodden Bluesklubbs gitarkappleik som tradisjonen tro fant sted den siste helga i november. Det er femte gangen Spoonful of Blues-gitaristen går til topps i den populære, showpregede konkurransen som arrangeres hvert år på klubben Stua.

 

Dommerpanelet i år bestod av Trond Ytterbø, Hilde Killingdalen og Terje Malm. Et dommerpanel som ble vist mye oppmerksomhet fra deltakerne i form av hyppig smøring, det meste i flytende form. Kompet for kvelden bestod av Snorre Smørgrav på trommer og Frode Hammersland på bass.
Kvalifiseringen består av tre runder med stilene Shuffle, Slow blues og Fire flate. Deltakerne var Tore Slåttsveen, Joakim Tinderholt, Håkon Høiberg (vinner av den lokale kappleiken dagen før), Ronni Le Tekrø, Christina Skjølberg, Morten Omlid, Knut Nordhagen, Olav Torgeir Kopsland, Sondre Gautefall (lokal nummer to) og Amund Maarud. Konkurranseformen var som alltid uhøytidlig og det vektlegges ikke bare gitarferdigheter ved kåring av en vinner, ikke minst har tidligere nevnte smøring en stor innvirkning på hvem som tar seg videre til finalerunden.
gitkappleik09_christ.jpg

Christina Skjølberg var eneste kvinnelige deltaker.

 

Etter tre runder med mye godt gitarspill og høy showfaktor trakk dommerne seg tilbake for å kåre finalistene. Om man, isolert sett, bare skulle sett på ferdighetene med gitaren ville dette blitt en vanskelig jobb, men etter å ha vurdert også de utenommusikalske faktorene kom de fram til at Tore Slåttsveen, Joakim Tinderholt og Morten Omlid skulle få kjempe videre om tittelen. Flere i salen etterspurte kjønskvoteringen ved utvelgelse av finalister, men dommerne stod på sitt og de tre utvalgte gikk altså videre.

I finalerunden tok finalistene oss gjennom en runde med swing før de avsluttet med en runde med "friløp". En finale hvor Morten viste at han kan mer enn å lage show og å smøre dommerne, han viste fram gitaristen i seg og gikk fortjent av med seieren til stor applaus fra publikum. Når det gjelder publikum så var det plass til mange flere, men det så ut til å ha tatt seg opp noe fra de siste årene. La oss håpe at trenden fortsetter og at StuA igjen blir fylt til randen av blueshungrige mennesker når det arrangeres kappleik neste år.

Publikumsprisen gikk til kveldens yngste deltaker, Sondre Gautefall, også til stor applaus fra publikum.

Selvsikker etter seieren kom Morten med følgende kommentar: - Det var veldig hyggelig, comeback på hjemmebane og så vinner’n. Er man konge så er man konge!

Vi takker for et flott arrangement og håper på flere gode gitardueller i framtida.

Tekst og foto: Harald Olsen


gitkappleik09_ronni.jpg

TNT-gitaristen Ronni Le Tekrø nådde ikke fram til finalen.

gitkappleik09_knut.jpg

Knut Nordhagen fra Sandefjord vant kappleiken de to første årene, i 1997 og 1998.

 

Tidligere vinnere av kappleiken:

2008 Olav Torgeir Kopsland
2007 Vidar Busk
2006
2005 Harald Stokke
2004 Olav Torgeir Kopsland
2003 Amund Maarud
2002 Morten Omlid
2001 Morten Omlid
2000 Morten Omlid
1999 Morten Omlid
1998 Knut Nordhagen
1997 Knut Nordhagen