Mike Ledbetter er død

.

En av bluesens aller største stemmer og den siste tidens mest populære bluesartister gikk helt uventet bort 21. januar, i altfor ung alder. Hele det internasjonale bluesmiljøet er sjokkert over den triste nyheten, og alle som kjente Michael Ledbetter er i sorg.

Michael Ledbetter har imponert en hel musikkverden med sin utrolige stemme, først i operakretser i hjembyen Chicago, og senere på sine utallige opptredener på bluesscener sammen med Nick Moss Band og The Welch Ledbetter Connection. Han har besøkt Norge en rekke ganger de siste årene, og var blitt en av de største favorittene på norske bluesscener.

Ledbetter ble introdusert for bluespublikummet av Chicagogitaristen Nick Moss, som var hans mentor i sju år. Med Ledbetter som sanger og annengitarist i Nick Moss Band spilte de inn plater og turnerte verden over.
De siste par årene har Ledbetter hatt stor suksess sammen med sin nye makker, Monster Mike Welch, i bandet Welch Ledbetter Connection.

Michael Ledbetter er nominert til Blues Music Award-prisene ""B.B. Entertainer" og "Vocalist of the Year" for 2018. I tillegg er bandet hans, The Welch Ledbetter Connection, nominert til "Band of the Year" 2018.

Bildet: Michael Ledbetter på Notodden Blues Festival i 2017 (foto: Nina Hanssen).