Billy Gibbons og Supersonic Blues Machine tilbake til Notodden

.

Notodden Blues Festival har sluppet flere spennende headlinerne til nest års festival. Det er klart at alltid etterspurte Billy Gibbons kommer tilbake i august. Som i 2016 er han en av flere gitarhelter som blir backet av bluesrockbandet Supersonic Blues Machine.

Det ble en stor suksess for festivalen i 2016 da Supersonic Blues Machine sammen med stjernegitaristene Billy Gibbons, Walter Trout, Robben Ford og Steve Lukather fylte Hovigs Hangar til randen. Denne gangen kommer Supersonic Blues Machine til Notodden med – ikke bare ZZ Top-sangeren Gibbons, men også Joe Louis Walker og den nye store bluesrockstjerna, Eric Gales.

Joe Louis Walker har ikke besøkt festivalen siden 1990. Da spilte han en søndagskonsert i Myrens Dam. Det er lenge siden han sist var i Norge, og mange har ønsket ham tilbake.
Eric Gales er en av de «hotteste» artistene på blueshimmelen i USA for tiden. Alle vil gjerne spille med Eric Gales. Gales har opptrådt med navn som Santana og Gary Clark, jr som var med på Gales sin plate «Middle of the Road» i 2017. Eric Gales kommer med nytt album i februar 2019. Joe Bonamassa har omtalt Eric Gales som ”One of the best, if not the best guitar player in the world”.

Supersonic Blues Machine: Kenny Aronoff, Fabrizio Grossi og Chris Barras.

- Det er både fantastisk og uventet for oss å kunne lansere ZZ Tops frontmann Billy F. Gibbons til årets festival. ZZ Top har satt av hele 2019 til sitt 50-års jubileum og det som er annonsert som bandets aller siste turne. Da det viste seg at ZZ Top skulle ha pause i turneen i perioden til Notodden Blues Festival, uttalte Gibbons: - Jeg vil ikke ha pause. Få meg til Notodden! Det er hyggelig å ha en sånn posisjon i Billy Gibbons sitt hjerte. Publikum kan forvente låter fra Billy Gibbons nye soloplate samt et knippe ZZ Top-klassikere. Billettene til ZZ Tops annonserte konsert på Hamar i juni ble revet bort. Nå kan folk oppleve Texasbandets frontmann og riffmester på Notodden, sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding.

Festivalen presenterer denne uka også to andre navn til neste års festival. Bjørn Berge kommer tilbake for første gang på sju år. Berge gjorde flere konserter på festivalen i sin suksessfulle periode som enmannsband. Han har gjort seg kjent gjennom utallige plateinnspillinger, mottatt to Spellemannspriser og turnert intenst ute i Europa de siste 12 årene. Han har besøkt et utall av jazz-/blues- og rockefestivaler og klubber i land som Belgia, Danmark, England, Frankrike, Nederland, Russland, Sveits, Tyskland, Ukraina, Canada og USA. De siste par årene har han vært medlem av folkrockbandet Vamp. Han har samtidig etablert sitt eget prosjekt, Bjørn Berge Electric Band, som nå altså er på plass i Notoddenprogrammet.

Rockebandet Dum Dum Boys er også klare for Notodden.
- Dumdum Boys har vært vårt førstevalg i forhold til at vi tidligere har annonsert festivalens åpnere musikkprofil. Vi har sagt at vi skal gjøre det uten å miste vår identitet som bluesfestival, sier festivalsjefen.

Tidligere har festivalen også annonsert de nye amerikanske favorittene Larkin Poe, svenske Lisa Lystam Family Band og en 40-års jubileumskonsert med byens egne Notodden Bluesband.

Tekst: Rune Endal

Eric Gales.