Reloaded markerer seg i utlandet

.

Det norske bluesrockbandet Reloaded gjør det godt på amerikanske spillelister for tiden. På lista til Roots Music Report ligger bandets utgivelse My Longest Mile på 9. plass på Top 50 Blues Rock Album Chart denne uka. På singlelista, Blues Rock Song Chart, har Reloaded hele fire plasseringer nå i slutten av oktober; førsteplass, 9., 10. og 27. plass! (Foto: Monica Jensvold).

Reloadeds siste plate har også vært å finne på flere andre lister i utlandet. I Pennsylvania var den inne på 4. plass på en Topp 40-liste. Den har vært inne på 6. plass over de mest spilte platene i Main, USA, og har også vært oppe på 23. plass på IBBAs Topp 40-liste over de meste spilte album i England.

Bandets trommeslager Lars Ove Fjelldahl forteller til Bluesnews at bandet har fått svært mye feedback etter at de har blitt spilt på så mange forskjellige radiostasjoner rundt om i verden. Bandet har også fått henvendelse fra en bookingagent i Belgia som har tilbudt seg å representere bandet i Europa.

- Just one listen to this band, and you will be hooked. Norway has given us a rocking blues sound which features the amazing vocals and songwriting of Heidi Kvalholm Blåsmo, sier Indie Voice Blog i Montana, USA i en anmeldelse av bandets plate.
- Et veldig sympatisk og sjarmerende album som viser at det også er flott bluesrock i Norge!, skriver nederlandske Blues Magazine i sin anmeldelse av plata.

Roots Music Report, der Reloaded nå markerer seg så sterkt, har tilholdssted i staten Utah og baserer sine lister på spillelister som blir sendt inn fra radiostasjoner over hele verden. RMR presenterer lister i 10 forskjellige sjangre: Bluegrass, country, jazz, R&B, rock, blues, folk, pop, religious og rock. For å rapportere må man logge seg inn, og man kan registrere lister både som DJ, programleder eller driver av en radiostasjon. Alle har tilgang til å lese listene, men for å rapportere inn må man registrere seg med et betalt abonnement som koster mellom 80 og 400 kr. pr. måned. Roots Music Report har holdt på siden 1998 og sier på sine websider at de har som mål å hjelpe fram uetablerte artister og band gjennom oppmerksomhet på radio.
Noen andre norske bluesutgivelser har også vært inne på Roots Music Reports lister de siste årene, bl.a. Billy T Band og Greasy Gravy.

Reloaded har tilholdssted på Notodden og består av foruten Heidi Blåsmo på vokal, Øyvind Vassli Hansen (gitar), Jarle “Charlie” Børresen (keys), Tony Caddle (bass) og Lars Ove Fjelldahl (trommer). Vi følger spent med på videre respons for bandet i utlandet.

Tekst: Rune Endal

Bandets sanger, Heidi Blåsmo på årets bluesfestival på Notodden. (Foto: Arve Reistad).