Berre kjekt i Skånevik

.

Skånevik Bluesfestival ble arrangert for 22. gang i helga 5. til 7. juli. Festivalen kunne by på hele 22 band / artister fordelt på tre scener, en ved House of Blues, den store sirkusteltscena som ligger 10 minutters gange fra sentrum, og i hotellhagen var scene nummer tre rigget. Der var Bergen Bluesband så heldige å få spille på lørdag formiddag. De skapte med sin herlige, trygge laidback-stil god bluesstemning som det store frammøtte publikummet tok med seg videre gjennom dagen. Men det startet ikke her –– allerede onsdag var festen i gang, vorspiel i House of Blues med Hereide & the Bluesgangsters. Bildet: Welch Ledbetter Connection var blant høydepunktene. (Foto: Arve Reistad).

ARTISTER FRA SJU NASJONER
Jeff Beck som headliner og representant for engelsk blues "way back" fylte storteltet og leverte det han kom for, eminent gitarspill. Leverte gjorde også de yngre artistene fra UK. Med Aaron Keylock fikk vi høre nydelig gitar, om enn litt svak vokal, mens King King fra Glasgow klemte til med fullt trøkk mens publikum sang med.
Sari Schorr & The Engine Room (US) med den nye gitaristen Ash Wilson er et fyrverkeri på scena. I følge Sari sjøl trives de godt i Norge – og det gjør tydeligvis Mike Welch og Mike Ledbetter også. De spiller seg rundt i Norge denne sommeren med sitt The Welch Ledbetter Connection og river publikum med seg med sin tighte og rå stil, – a good connection!
Siste amerikanske artist, Stacie Collins, er ei ustoppelig dame som skapte stor partystemning med bandet sitt.

GLEDELIG MANGE OG GODE NORSKE ARTISTER
Det er ikke enkelt å rekke over alle festivalens 22 artister, men vi fikk med oss mye. Vi registrerte at de norske prestasjonene holdt et meget høyt nivå. Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm var i kjempeslag. Vidar smilte seg gjennom hele settet – en knallkonsert. (Bildet over).
Neste band ut var Knut Reiersrud Band. De fikk dempet forsamlingens lydnivå ned til lyttenivå, og vi kunne høre gåsehuden spre seg i rekkene. Du storeste!
HM Johnsen viser tydelig hvor viktig arbeidet med Unionscupen er. HM Johnsen spiller med de store allerede...

Fra Sverige kom Lisa Lystam Family Band. De skuffer aldri. Lisa har en fantastisk stemme og utstråling og er dyktig på å gi plass til bandet sitt.
Mike Andersen (DK) hadde med seg endel nye låter til Skånevik, og de gikk hjem hos publikum.

IKKE BARE BLUES
Skånevikfestivalen ivaretar et bredt publikum, og det var booket kvalitetsband fra øverste hylle. Dum Dum Boys og CC Cowboys fylte storteltet hver sin kveld – norsk
rock med allsang for både blues- og bygdefolk.
The Norwegian Soulband fra Skien og deromkring skapte reine hallelujastemningen med sitt sju manns store band, og det var mange som ikke trodde sine egne føtter der de svingte seg.

Som sagt, det er vanskelig å rekke over alt i løpet av helga i Skånevik, og vi gikk dessverre glipp av både Kid Andersen Trio, I am K, Froddi & Compagniet, Terraplane, franske Laura Cox Band og tribute- og look alike-bandet The Killer Queen Experience.

Det ble en utrolig fin festivalopplevelse som du kan lese mer om i Bluesnews i september.
Og hva sa så Skånevikgeneral Alf W da vi ba ham oppsummere helga på søndag: "Eg synes alt e berre kjekt, eg".

Tekst: Einar Brattlie – Foto: Arve Reistad

Knut Reiersrud Band.

Aaron Keylock Band.

Gitarist Nimmo i britiske King King.

Sari Scorr. 

Lisa Lystam.

Daniel Eriksen og Vidar Busk for fulle hus.