Ny musikkfest på Hagan

.

Den siste helga i mai blir det arrangert festival på Klevjerhagen i Sande for tolvte året på rad. Det er den lokale bluesklubben som står for festivalen, som de siste årene har skiftet navn fra blues- til musikkfestival, og derved presenterer et mer "mainstream" program. DumDum Boys topper plakaten, men lista inneholder også flere lokale navn, som bandet Puncho’Matics (Foto: P. Hornburg).

Årets headlinere er rockerne DumDum Boys og rap-duoen Staysmann & Lazz. Bluesalibiet blir ivaretatt av det danske bandet Beggars Blue med sangeren og gitaristen Jan Edvard Sørensen i front. Som tidligere år blir det konserter med band fra den lokale kulturskolen, som får en fin anledning til å prøve seg på stor scene med proff lyd. Samarbeidet med festivalen og Kulturskolen i Sande feirer forøvrig i år 10 års jubileum i år.

Konsertene starter på festivalområdet på Nordre Sande ILs idrettsanlegg på Klevjerhagen fredag 25. med de lokale rockebandene Heavy Touch og Rock on Rails, før Staysmann & Lazz avslutter kvelden.
Lørdagen starter kl. 18.00 med to band fra kulturskolen, The Nameless og True Gifts. Videre spiller The Puncho'Matics, som har blitt invitert til å fremføre et "bestillingsverk". Bandet består av sangeren Jørgen Kværndal Olsen, som er en av musikerne som har hatt nytte og glede av den lokale kulturskolen og Hagan Bluesklubbs tilbud. Olsen blir backet av Eivind Kløverød på trommer og Finn Tore Tokle på bass, en meget kompetent duo som har årelang fartstid i norsk musikkmiljø.

Se mer om programmet på www.haganbluesfestival.no

Tekst: Rune Endal

Danske Beggars Blue er blues-alibiet på årets Hagan Musikkfestival.