Godt oppmøte da blues var tema på Nasjonalbiblioteket

.

Nasjonalbiblioteket i Oslo setter opp en rekke interessante arrangementer i sine flotte lokaler på Solli Plass. Denne våren har de blant annet fokus på musikkjournalistikk, med fire kvelder der musikktidsskriftens rolle i den norske musikkoffentligheten diskuteres. 26. april var turen kommet til Bluesnews og blues. 

Riktig mange var møtt frem denne kvelden, og fikk en underholdene og fin kveld med gode betraktninger om bluesens stilling og relevans i dag. Et panel på fire fagfolk var samlet for å diskutere; Knut Reiersrud, artist, musikkjournalist og forlagsredaktør Øyvind Pharo, redaktør i Bluesnews/musiker Rune Endal og kulturjournalist Audun Vinger, som ledet samtalen. Seansen startet og avsluttet med musikalsk underholdning av Knut Reiersrud, både på gitar og piano. 

Eldre nummer av Bluesnews er nå digitalisert av Nasjonalbiblioteket, og er tilgjengelig for alle på nb.no. En ypperlig anledning til å bla i gamle nummer av magasinet!

Neste arrangement i denne serien holdes 15. mai, og omhandler Puls/Beat,  musikkblader som vi regner med mange av Bluesnews’ lesere fulgte. Gratisbilletter kan bestilles på nb.no.

Tekst og foto: Nina Hanssen