Suksess og utsolgte hus for Nidaros Blues

.

Nidaros Bluesfestival gikk helgen 19.-22. april av stabelen på Royal Garden for 18. gang. Festivalen, som hadde en alt annet en lett start tilbake i 2000, har etterhvert virkelig festet grepet om sitt publikum. Blant publikumsfavorittene var Mike Ledbetter og Monster Mike Welch (bildet).

Nidaros Blues serverte i år et program som passet veldig mange. Ok, så blir ikke riktig alt helt i den mest bluesa gata, men man fyller jo opp Royal Gardens fire scener med glans. Og ikke bare går festivalen med greit overskudd, denne gangen hadde de jammen klart å selge ut hver eneste lille billett også, riktig nok med trekkplastre som The Waterboys og Adam Douglas. Imponerende godt jobba, folkens! 

Det vil etter hvert komme et langt og utfyllende referat fra festivalen i Bluesnews’ papirutgave, så her vil vi bare slå fast at artister som Sugaray Rayford Band, Waterboys og Mike Welch & Mike Ledbetter ble utpregede snakkiser i løpet av helga, men også andre fikk ros så det holdt. De to svenske damene, Ida Bang med bandet The Blue Tears, og Lisa Lystam med sitt Family Band var det mange som snakket om. Likeledes var det mange som fikk øynene opp for de nyskapende tyskerne i Chris Kramer Beatbox n’ Blues. Sånn kjapt oppsummert er det vel ingen overdrivelse å slå fast at Sugaray Rayford nok var den som samlet seg flest nye venner, og han dukker helt sikkert opp på en scene nær deg i nær fremtid. 

Når det gjelder våre norske bluesvenner, så var det vel langt mellom overraskelsene her. Vi slår bare fast at publikumsfavoritter som Joakim Tinderholt, Amund Maarud, Bekken & Gjems, Big Moe & Jolly Jumper, Steinar Albrigtsen, Adam Douglas, Good Time Charlie – de leverer jo hver eneste gang de står på en scene. Alle sammen! Hver gang! 

Nytt av året var det at Norsk Bluesunion hadde lagt sitt landsmøte til Trondheim denne helga. Og at det meget godt tilrettelagte møtet gled helt fint inn i settingen. Opplegget kan helt klart gjentas neste gang. 

Tekst: Bjørn Wiksaas – Foto: Arve Reistad

Bildene ovenfra: Sugaray Rayford, Lisa Lystam og The Waterboys.