Bluesmaraton på Kulturpuben for tiende gang

.

Lørdag 3. mars inviterte Skedsmo Bluesklubb igjen til Bluesmaraton på Kulturpuben i Lillestrøm. Det var i år seks påmeldte band til konkurransen, som startet kl. 15 på ettermiddagen og varte til midnatt. Arrangementet er til minne om Vidar Strand som var en viktig støttespiller for klubben, og premieringen til de tre beste bandene er midler fra fondet som er opprettet i hans navn. Bandet «Raske gutter» fikk førsteprisen (bildet).

Først ut var bandet Flaming Youth. De unge guttene fra Kløfta på mellom 13 og 17 år leverte et rocka sett. Band nummer to, Soulmates, stilte med en besetning på sju inkludert to kvinnelige vokalister. De svingte seg gjennom noen soulklassikere og spilte også et par egne låter. Sangen «Afraid To Love» var en nydelig poplåt.
Moonshine Sneakers fra Sandefjord spilte kun egne låter og sang på norsk. Bandet besto av godt voksne gutter, desidert de eldste i konkurransen. Et godt rockeband med mye trøkk.
Pascal Rockers sto for det neste innslaget, og de tok publikum med storm. Olas dirigentrolle holder bandet samlet og Steinar på gitar, vokal og congas er et herlig innslag i bandet. Hans humoristiske og karismatiske kommunikasjon med publikum får alltid opp stemningen.
Dirty Roses med medlemmer fra Nittedal spilte en blanding av cover- og egne låter, et bra undomsband med masse utviklingspotensiale. Deres egne låter er gode, selv om de ligger litt utenfor blues-sjangeren.
Siste gjengen ut var Raske Gutter fra Årnes og Lillestrøm. De startet med en skikkelig blueslåt og gikk deretter over i litt mer funky/jazza stil. De fleste låtene var instrumentaler med unntak av en sanglåt fra gitaristen midt i settet. Det var en blanding av egenkomponert musikk og coverlåter.

Etter mange timer med musikk fra scenen skulle avgjørelsen falle kl 23, etter at dommerne hadde vurdert deltakerbandene. 3. plass gikk til Flaming Youth, Soulmates kom på andre og førsteplassen med et stipend på 10.000 kroner gikk til bandet Raske Gutter. Bandet består av Sigurd på gitar og vokal, Karl Erik på bass og Jon Erik Østerberg på trommer.
Bluesnews gratulerer vinnerne.

Tekst og bilder: Trond Johnsen

Over: Soulmates. Under: Flaming Youth.