Jeff Beck til Skånevik Bluesfestival

.

En av tidenes aller fremste rockegitarister er annonsert til sommerens bluesfestival i Skånevik. Jeff Beck har mottatt åtte Grammy Awards og er innlemmet to ganger i Rock’n Roll Hall of Fame, både som soloartist og som medlem av The Yardbirds. Den 7. juli står han på scena i Skånevik.

Jeff Beck startet karrieren på 60-tallet som gitarist i det etterhvert så legendariske bandet Yardbirds, bandet der også kommende legender som Eric Clapton og Jimmy Page var innom besetningen. Beck startet etter en kort periode i Yardbirds Jeff Beck Group sammen med blant andre Rod Stewart (sang) og Ron Wood (bass).

Som en av gitarmusikkens største nyskapere og innovatører nevnes Jeff Beck gjerne i samme åndedrag som storhetene Hendrix og Clapton. Han omtales som «gitaristenes gitarist» og er kjent for sin grensesprengende tilnærming til stilarter. Han har tidligere uttalt «Jeg bryr meg ikke om regler. Faktum er at om jeg ikke bryter reglene minst ti ganger i hver låt har jeg ikke gjort jobben min skikkelig.»
Jeff Beck er ført opp som nummer fem på Rolling Stone Magazines 2011-liste over verdens største gitarister gjennom tidene. 

Vestlandets blueshovedstad kan forvente storinnrykk av publikum når Jeff Beck står på scena som headliner på festivalen lørdag den 7 juli. 

Tekst: Rune Endal