Bluesfestivalen på Lillehammer er tilbake

.

LaagenDelta Bluesklubb på Lillehammer lå nede noen år, men i løpet av 2017 har det igjen blitt stor aktivitet i klubben. I kjølvannet av den fornyede interessen for bluesklubben har også bluesfestivalen på Lillehammer gjenoppstått. Det er nå klart for Lillehammer Blues Weekend i Palmehelgen 23.-24. mars neste år. Blant artistene er Southside Johnny og Nikki Hill (bildet).

Det er opprettet et eventselskap som står som ansvarlig arrangør for Lillehammer Blues Weekend. Den nye festivalen har fått med seg flere ildsjeler og ressurspersoner i distriktet som har erfaring med festivaldrift. Ikke minst er det gjort avtale med hotellet der det har blitt arrangert så mange vellykkede festivaler tidligene, Scandic Lillehammer Hotell (tidligere Radisson SAS/Lillehammer Turisthotell). Hotellet har de siste årene blitt pusset helt opp, og femstår igjen som en stolthet for byen.
Det blir som tidligere år både konserter på flere scener i Scandic Lillehammer Hotell, i tillegg til at det blir arrangementer på klubber i byen på dagtid lørdag.

Det rapporteres fra festivalen om at det jobbes med mange interessante navn til programmet. Målet er i tillegg til å presentere publikumsfavoritter, å legge vekt på å gi publikum nye og spennende navn. Så langt er disse navnene bekreftet: Southside Johnny & The Ashbury Jukes (US), Nikki Hill Band (med Laura Chavez), Vincent Flatt’s Final Drive (UK), My Baby (Hol), Packrat’s Smokehouse (US), The Booze Bombs (Ger) og Tove Bøygard.

Me5 info om festivalen på www.lillehammerbluesweekend.com

Tekst: Rune Endal