Høgskolen på Notodden starter blues-studium

.

Høgskolen i Sørøst-Norge melder på sine websider at det er signert en intensjonsavtale med artisten Little Steven om etablering av et bluesstudium på Notodden høsten 2018. En delegasjon fra skolen og festivalen på Notodden har vært i USA og møtt Little Steven for å underskrive avtalen. Den historiske signeringen skjedde backstage i forbindelse med Little Stevens konsert på Long Island onsdag 4. oktober.

Formelt er avtalen inngått med foreningen The Rock and Roll Forever Foundation, som i sin tid ble stiftet av Little Steven sammen med Bono, Jackson Browne, Bruce Springsteen og Martin Scorsese.

Little Steven sier i et videointervju som er sendt ut at dette er det første prosjektet The Rock and Roll Forever Foundation etablerer utenfor USA, og at landet Norge er et svært bra valg. Steven Van Zandt omtaler Norge som sitt andre hjem. Han sier at samarbeidet med festivalen og seminaret på Notodden har vært bare positivt, og at ham ved dette prosjektet tilfører en ny dimensjon i samarbeidet. 

Little Steven sier med beklagelse at barn og unge ikke lærer så mye om kunst og kultur i USA lenger, og at nettopp dette er en viktig motivasjon bak det arbeidet stiftelsen driver.
- Heldigvis har Norge mer respekt for kunsten enn de amerikanske myndighetene. Her har vi noe å lære av Norge, sier han.

Det er derved klart at Høyskolen på Notodden høsten 2018 starter et 30 studiepoengkurs innen blues. Planen er å senere utvide studietilbudet til en bachelor.
- Vi er opptatt av å ha tett og god kontakt med arbeidslivet i vår region og samarbeider allerede med Notodden Blues Festival og Europas Blues Senter (EBS). Nå utvider vi satsningen internasjonalt, og inngår en intensjonsavtale med Rock and Roll Forever Foundation i New York, sier Geir Salvesen, instituttleder for estetiske fag ved Høgskolen i Sørøst-Norge, på høyskolens websider.
Han sier det er en ære å samarbeide med Little Steven og stiftelsen, og at han ser store muligheter for å utvide samarbeidet etter hvert.

Tekst: Rune Endal - Foto: Harald Olsen