Bluesmusikk i NRKs Stjernekamp

.

Et av NRK TVs mest populære underholdningsprogrammer i høst er Stjernekamp, der ti sangere konkurrerer om seieren. Deltakerne skal gjennom 13 forskjellige stilarter, og blant dem er også blues. Når blues står på programmet, er det nok mange i blueskretser som spesielt følger med på Adam Douglas, som har lang fartstid innen blues-relatert musikk. Coach for bluesprogrammet er hele Norges ”Mr. Blues”, Reidar Larsen. På bildet sammen med Adam under forberedelsene på Øvingshotellet. (Foto: Roald Jungård).

Bluesnews møtte Adam Douglas og Reidar Larsen på Øvingshotellet i Oslo noen dager før blues-sjangeren skal vises på TV. Adam forteller at nettopp utvalget av stilarter ble avgjørende for at han kunne tenke seg å delta i årets Stjernekamp.
- At sjangeren blues denne gangen var blant stilartene hadde avgjørende betydning for meg, sier Adam til Bluesnews. Det er første gang denne sjangeren er med i Stjernekamp.
Sammen med Reidar Larsen har han finpusset på låten han skal framføre i beste sendetid på NRK lørdag den 30. september. I likhet med dommerne i Stjernekamp og de fleste andre som har hørt Adam Douglas synge, har også veteranen Reidar Larsen fått stor respekt for den norsk-amerikanske sangeren.
- Jeg føler ikke det er mye jeg kan bidra med som coach for en sanger av et slikt format som Adam, betror Reidar oss. Selv har Reidar reist rundt og spilt blues i inn- og utland en hel mannsalder, og han er rett mann på rett plass som ”kjentmann” i blues-kategorien i Stjernekamp. Reidar er i tillegg til en god sanger og musiker også svært kunnskapsrik og kan absolutt sin musikk- og blueshistorie.

Adam kom til Norge i 2007, da han ble hentet over fra Oklahoma i USA av et bluesband på Sunnmøre som trengte ny sanger. Musikk-Norge ble raskt oppmerksom på amerikanerens store talent. Han ble etterspurt av mange, og han har siden han slo seg ned i Norge samarbeidet med en rekke band og artister. I norske blues- og soul-kretser et han allerede et etablert navn gjennom band som Adam Douglas Group og High Red. Gjennom deltakelsen i Stjernekamp vil også resten av landet få øynene opp for den allsidige musikeren med den sjelfulle stemmen.

Når Stjernekampdeltakerne skal gjennom blues-sjangeren lørdag, har de allerede vært innom stilartene stadionrock, EDM, country, hiphop og opera. Etter lørdagen står det igjen fire programmer og seks nye stilarter. Fire av deltakerne har forlatt konkurransen. De seks som gjenstår er i tillegg til Adam Douglas, Gaute Ormåsen, Ida Maria Børli Sivertsen, Lisa Børud, Aleksander Walmann og Didrik Solli-Tangen. 

Blues-stjernekampen får du med deg på NRK lørdag kl. 19.55. Der vil du høre disse blues-låtene:
1. Didrik Solli-Tangen: When Love Comes To Town
2. Ida Maria: Turtle Blues
3. Aleksander Walmann: Crossroads
4. Adam Douglas: Something's Got A Hold On Me
5. Lisa Børud: I Don't Need No Doctor
6. Gaute Ormåsen: Still Got The Blues

Finalen i Stjernekamp finner sted lørdag 28. oktober. Stjernekamp» har gått på NRK siden 2012, og tidligere har disse vunnet: Rita Eriksen (2012), Silya Nymoen (2013), Nora Foss Al-Jabri (2014), Maria Haukaas Mittet (2015) og Knut Anders Sørum (2016).

Tekst: Rune Endal – Foto: Roald Jungård

Fra NRKs opptak av Stjernekamp på Øvingshotellet i Oslo. (Foto: Roald Jungård).