God stemning på Ørland Bluesfestival

.

Den 18. utgaven av Ørland Bluesfestival ble arrangert helgen 21.-23. september. Med navn som Bob Margolin, Heather Crosse Band, Jeff Jensen Band, Krissy Matthews, Magnus Berg, Julian Sas og Nickles & Dimes på plakaten ble det en av de beste bluesfestivalene på Brekstad så langt.

Festivalen startet torsdag med skolekonsert. Det var Krissy Matthews som sto for musikken, og ungene var et lydhørt publikum og storkoste seg. På kvelden var det konsert i Ørland kirke med Heather Crosse Band fra Clarksdale med Odd Jan Haug og Ørland Gospelkor som gjester. Det ble en flott konsert som ble avsluttet med Heathers låt «Clarksdale Shuffle» til stor glede for de nærmere 250 gjestene som var møtt frem.
Fredag var det tilbake til Ørland Kysthotell der det ble arrangert konserter på to scener, Kroa og Yrjar. Fredagens program bød på god variasjon med SILO, Dockery Dawgs og Magnus Berg på Kroa, og Lala & The Swee Tones og Nickels & Dimes på Yrjar. I forbindelse med den siste konserten der ble også Blue Mood Records mye omtalte Moodshine presentert for gjestene.

Lørdagen startet på Barrock Dockside med den tradisjonelle jammen, og det ble en fabelaktig ettermiddag. De fleste festivalmusikerne stilte opp, og også noen lokale ønsket å bidra. Syver Srøbka styrte det hele, og stemningen i en absolutt stinn brakke steg etterhvert som musikerne spilte i forskjellige sammensetninger. For undertegnede ble det en av de beste jammene jeg har opplevd.
Lørdag kveld var det tilbake på hotellet. På Kroa startet det med Krissy Matthews solo etterfulgt av Jeff Jensen Band og Bob Margolin. På Yrjar var det tradisjonen tro Jumper & Moe med Jimbo Jambo Band som startet, etterfulgt av Heather Crosse Band og helt til slutt Julian Sas fra Holland.

Både gjester, musikere og frivillige synes å trives fullt ut på festivalen. Det var god stemning og mange fine konserter i løpet av helgen. Riktignok var det et lite skår i gleden. Når arrangøren legger ned så mye arbeid, tid og penger i festivalen er det trist å registrere at lokalbefolkningen glimrer med sitt fravær. De gikk glipp av mange gode opplevelser på Ørland Kysthotell denne helgen.

Tekst og foto: Trond Johnsen

Chicagobluesmannen Bob Margolin med fortid i Muddy Waters' band var blant headlinerne på årets festival.