Blue Mood Labelmates – 20 års jubileumsshow

.

Blue Mood Records feiret sitt 20-årsjubileum med en stor konsert på hovedscenen Hovigs Hangar under Notodden Blues Festival. Sjelden har en 90 minutters konsert gått så fort, for her stod høydepunktene i kø! Hangaren var svært godt besøkt denne lørdags ettermiddagen, et bevis på at norske bluesfans har et forhold til Blue Mood og selskapets artister. Det ble en lang og god tur nedover minnenes landevei. Konserten havnet for mange langt oppe på listen over årets favorittkonserter.

Plateselskapet Blue Mood ble startet i 1997 med et mål for øyet, å gi ut en plate med det unge bluestalentet Vidar Busk. Bak selskapet stod ildsjelene Eric Malling og Tor  Henriksen. Under festivalen på Notodden det året eksploderte interessen rundt Vidar. Han mottok festivalens bluespris under åpningen, og rett etterpå var Blue Mood klare med plateslipp av Vidars debutalbum ”Stompin’ Our Feet With Joy”. Platesalget startet rett etter åpningen og køen av platekjøpere var lang. Fredag og lørdag spilte Vidar på Stua, og ryktet om hans opptredener gikk fort. Folk var over seg av begeistring, og hele Notodden gikk rundt og nynnet ”stompin’ our feet with joy” resten av helgen. Vidar ble Norges første blues-superstar dette året.
På jubileumskonserten besto grunnbesetningen i bandet av Dr. Bekken på piano, Johnny Augland på orgel/piano, Henrik Maarud og Martin Windstad på trommer og perkusjon og Rune Endal på bass. I tillegg hadde de med en feit blåserekke. Dette stjernelaget sørget for solid komp for alle artistene. 

Amund og Henrik Maarud. (Foto: Nina Hanssen).

Knut Nordhagen (foto: Nina Hanssen).

Og det var ingen hvem som helst som dukket opp på scenen. Her var mange av de artistene som har gitt ut plate på Blue Mood i løpet av disse årene. Blue Mood har på mange måter vært selve motoren som har ført til at vi har et så vitalt bluesmusikkmiljø i Norge, og selv om ikke alle fikk plass og spilletid på scenen denne dagen, var det et godt knippe av de mest respekterte bluesmusikerne som stilte til start. 

Ledfoot sparket det hele i gang med sin gothblues. Så fulgte Orbo, Kid Andersen med Richard Gjems, og Vidar Busk. Blue Mood har hatt én stor hit i disse 20 årene. Den var det nettopp Vidar Busk som sto for med låten Lovestruck. Vidar spilte sin klassiker med stor innlevelse. Så kom Kurt Slevigen med Arne Rasmussen på munnspill. Mens Rune Endal fikk en liten pause overtok Kid bassen, slik han også gjorde på platen West Side From the East Side (bildet under). Terje Nordgarden er en artist som også har vært på Blue Mood.

Amund Maarud og Vidar gjorde en seig versjon av Catfish Blues sammen. 
Johanna Demker kommer snart med ny singel, og vi fikk en smakebit. En artist som har vært med på Blue Mood nesten fra starten, er Knut Nordhagen. Han er ikke så ofte å se for tiden, men leverte en fin låt fra scenen i Hangaren.

Mens resten av bandet tok en liten pause, fikk vi høre Dr. Bekken og Richard Gjems alene på scenen der de leverte en lavmælt og inderlig låt.

Dessverre kunne ikke alle Blue Mood-artistene være med på denne konserten. André Vrolijk fra Tiger City Jukes døde i 2008, og det tok litt tid før bandet kom i gang igjen. I hans ånd fremførte Harald Stokke og Knut Eide fra Tiger City Jukes bandets gamle låt Denise, som André pleide å synge.
I anledning av at selskapet også lanserte sin egen akevitt til jubileet, hørte det også med at Kid Andersen spilte sin gamle slager Aquavit Boogie fra albumet Rock Awhile fra 2003. 
Amund kom så tilbake sammen med Vidar, og de gjorde en rolig og nedstrippet utgave av She Loves Me, She Loves Me Not.

Kid Andersen og Richard Gjems. (Foto: Nina Hanssen).

Men alt har en ende, selv en fantastisk konsert med et godt knippe av de beste bluesmusikerne landet har å by på. Og det sier ikke lite, for snittet for norske bluesmusikere ligger veldig høyt. 
Som en avslutning på konserten stilte alle musikerne sammen på scenen, og det var selvsagt Vidar Busks udødelige Stompin’ Our Feet With Joy som fikk lov å avslutte moroa. 

Les mer om Blue Mood og jubileet i neste nummer av Bluesnews.

Tekst og foto: Nina Hanssen

Blue Mood-sjef Eric Malling og festivalleder Jostein Forsberg. (Foto: Nina Hanssen).

Vidar Busk og Rune Endal. (Foto: Nina Hanssen).