Rolling Rootsy Revue til Oslo

.

Rolling Rootsy Revue har de siste årene rullet over Skandinavia. Den omreisende americanafestivalen har bydd på kvalitetsartister fra det svenske selskapet Rootsys portefølje. Blant artistene denne gangen er North Mississippi Allstars (bildet).

2014-utgaven av Rolling Rootsy Revue bød blant andre på Jason Isbell, som nå selger ut Sentrum Scene. I 2015 var ungguttene i Judah & the Lion et av bandene, de er nå på turné i USA og gjør det veldig bra.
I år svinger sirkuset innom Oslo, og 6. juli er det duket for musikkfest på John Dee. For bluesinteresserte byr konserten på en spesiell godbit, nemlig North Mississippi Allstars. Duoen, som består av brødrene Cody og Luther Dickenson, er ikke ofte å se i Norge, og det er derfor en sjelden sjanse for å oppleve dette bandet live. Faren til guttene var Jim Dickenson, legendarisk musiker og plateprodusent i Memphis. Brødrene vokste opp i Mississippis Hill Country med naboer som RL Burnside og Junior Kimbrough. De musikalske sporene fra nabolaget er tydelig tilstede i bandets musikk.
North Mississippi Allstars har akkurat gitt ut ny plate, i begynnelsen av juni kom deres 8. studioalbum, Prayer For Peace. Kritikkene har vært gode. De sier selv at de har gått løs på oppgaven med fornyet energi og kreativitet. Mye av albumet er innspilt i forskjellige studio underveis på fjorårets turne.

Men det er selvsagt mer. Aaron Lee Tasjan besøkte Norge i januar i år, og spilte blant annet en utsolgt konsert på Buckleys i Oslo for et hengivent publikum. Hans konsert ble hyllet både av publikum og kritikere, og publikum koste seg storveis. Aaron er en allsidig herremann, som blant annet overtok som gitarist for Johnny Thunders i New York Dolls for noen år siden. Som låtskriver og artist blir han ofte sammenlignet med selveste John Prine. Tasjan bød på gode låter og gode historier, og det blir et hjertelig gjensyn med en artist som er på vei opp mot stjernehimmelen.

Yola Carter er et nytt og spennende navn fra Storbritannia. Oppvokst i fattige kår sørvest i England ble musikken en vei ut for Yola. Influert av både soul, country og gospel, fra The Staple Singers til Otis Redding, har Yola Carter skaffet seg ry som en fantastisk sceneartist. På slutten av 2016 ga hun ut en EP, Orphan Offering, som hun hadde skrevet og produsert selv. Tidligere i år vant hun prisen Artist of the Year på Americana UKs prisutdeling. Yola Carter tegner til å bli et svært spennende bekjentskap.

Eilen Jewell har vært noen år i Rootsystallen, og har turnert i Skandinavia flere ganger. Singer/songwriteren fra Boise, Idaho har økt fanskaren i Skandinavia for hvert besøk her, og publikum elsker hennes gripende låter.

Dead Man Winter er på sitt første besøk i Skandinavia. Bak navnet skjuler Dave Simonett fra det svært populære folk-americanabandet bandet Trampled By Turtles seg. Mens bandet har en liten pause, satser Dave Simonett med sitt mer rockete soloprosjekt. 

Med hele fem spennende kvalitetsnavn på plakaten blir det en festaften på John Dee for elskere av amerikansk rootsmusikk. Klubbkonseptet Die With Your Boots On sørger for å varme opp publikum fra kl. 18.

Tekst: Nina Hanssen