Fjordblues på Sandane med jubileumsprogram

.

Året 2016 har vært et stort år for den lille bluesklubben på Sandane. Fjæra Bluesklubb har feiret sitt 25-årsjubileum og ble i jubileumsåret kåret til Årets bluesklubb av Norsk Bluesunion. I august gikk ungdomsbandet Silo som har representert klubben til topps i finalen i Union Bluesklubb. Helga 20.-22. oktober arrangerer klubben den 19. utgaven av festivalen Fjordblues med et innholdsrikt jubileumsprogram. Blant artistene er amerikanske Danielle Nicole (bildet).

Programmet på årets Fjordblues er det største i festivalens historie. Det blir avholdt hele 17 konserter i løpet av de tre dagene. Det starter med gratis familiekonsert torsdag kveld, og det hele avrundes rundt midnatt lørdag i Kjellaren på Gloppen Hotell.
Festivalen byr på både norske, europeiske og amerikanske navn. Hele fire amerikanske navn kommer til det lille stedet i Nordfjord denne helga. Fra USA Danielle Nicole Band anført av den tidligere frontfiguren i Trampled Under Foot, og sangeren Doug Seegers, som på kort tid har gått fra å være gatesanger til å bli verdensstjerne. Fra Canada kommer bandet No Sinner med den eksplosive sangerinna Colleen Rennison. Fra Canada kommer også gitaristen JW Jones og hans band.
Blant de norske bandene er EBC-vinnerne Eric Slim Zahl & The South West Swingers, Howlin’ Jukes, Alfonzo Band, Echoes og selvfølgelig de lokale heltene i neste års Union Bluesband, Silo. Fra Italia kommer et av landets ledende bluesnavn, Egido Juke Ingala & The Jacknives.

Et festivalpass for hele helgen koster kr. 800 for "menigmann" og kun kr. 650 for medlemmer av Fjæra Bluesklubb eller Norsk Bluesunion. Se mer info om festivalen på www.fjordblues.no
God festival!

Tekst: Rune Endal