Hagan Musikkfest trosset værgudene

.

Hagan Musikkfest, som festivalen nå er omdøpt til, ble holdt på Klevjerhagan i Sande 30. og 31. mai. Det lunefulle norske sommerværet spente ben for arrangørene på lørdag, da kaldt og vått vær nok fikk mange til å foretrekke fyr på peisen og pledd i sofakroken fremfor festival. Bildet: De engelske headlinerne Never The Bride avsluttet festivalen.

Bluesnews var ikke til stede fredag, men det rapporteres om en meget vellykket festivalkveld med rundt 500 mennesker innom. På plakaten sto Skyldig Som Faen, Ni Liv og Staut, som skapte stor stemning under teltduken.
Tidligere på fredagen gikk den tradisjonelle konserten for distriktets barnehage- og skolebarn av stabelen, og over 1100 glade unger fikk høre bandet True Gifts fra Sande Kulturskole og Plumbo, som brakte stemningen i telttaket. Etterpå vanket det vafler og saft til hele gjengen.

ZZ Top-tribute
Lørdag var det regn og veldig få varmegrader. Selv om festivalen er inne i det flotte festivalteltet, er det ikke til å komme unna at det var kaldt. Noen hadde allikevel våget seg ut.
Først ute var  Sharp Dressed Men (bildet under), et dansk ZZ Top-tributeband. Vokalisten er fra området, og spilte dermed på hjemmebane. Bandet fra København konsentrerer seg om ZZ Tops eldre materiale, til og med Eliminator-platen. Bandet gjorde en hederlig innsats, men slet litt med å engasjere et fåtallig publikum.

Tina Lie
Tina Lie var det først ingen som kjente igjen. Dreadsene som har vært hennes kjennemerke i mange år, var borte og det tok litt tid før folk kjente henne igjen. Men så fort hun begynte å synge var det ingen tvil, stemmen til Tina var den samme. Med seg i bandet hadde Tina denne gangen to vikarer,  Knut Hem på dobro og Sveinung Hovensjø på bass. Begge gjorde en utmerket jobb, og utfylte Tinas band på en flott måte. Bandet klarte å gjøre en intim og trivelig konsert under litt vanskelige forhold. (Bildet under).

Mulens Portland Combo
var neste band. Denne gang var de kun fire stykker på scenen, med Freddy Dahl i front på vokal og gitar. Vi har vel sett bandet mer inspirert enn de fremsto på Hagan denne lørdagskvelden, men de gjorde en hederlig innsats mens publikum nok ventet på neste band.

Never The Bride
Siste bandet ut lot seg ikke merke av et glissent publikum som hutret i nattekulda. Engelske Never The Bride klinket til fra første strofe og holdt et fast grep i publikum gjennom hele sitt sett. Med seg hadde de en ny gitarist, 21 år gamle Kaleb Rose. Nikki og Been fortale at de hadde lett høyt og lavt etter en ny gitarist, og så fant de unge Kaleb bare noen kilometer fra der de bor. Han gjorde en svært god jobb på scenen og gled godt inn i bandet. Never The Bride har etter hvert spilt mye i Norge og har opparbeidet seg et entusiastisk publikum. De fikk lokket folk frem til scenen og varmet publikum med sitt energiske show. Både gamle favorittlåter og nyere sanger fra deres nyeste album, Jealousy, ble servert. Konserten deres satte en solid og god sluttstrek for årets festival på Hagan.

Festivalen var som vanlig svært godt organisert, med gode fasiliteter for publikum. Det flotte festivalteltet kom godt med og holdt både band og publikum tørre.

Tekst og foto: Nina Hanssen