Pangåpning for Nidaros Bluesfestival

.

Torsdag 24.4. åpnet Nidaros Blues i Trondheim, og også i år har festivalsjef Jan Engen og hans medarbeidere skrudd sammen et godt konsertprogram. Det var hovedsakelig norske artister som sto for åpningen på hovedscena i Royal Garden Hotel, blant dem Hans Bollandsås, Dr. Bekken, Vidar Busk og Daniel Eriksen.

Vanligvis starter en festival litt «nede» og øker på, men her ligger det an til å starte på topp og holde seg der resten av helgen. Dr. Bekken og Hans Bollandsås (bildet under) gikk ut fra startblokkene i høyt tempo med drivende pianoboogie og lekent gitarspill som øyeblikkelig fanget publikum. Og slik holdt de den lydhøre forsamlingen i ånde. På slutten fikk de besøk av munnspilleren Aki Kumar som har base i San Fransisco-området. Han spiller munnspill som minner mye om vår egen Arne Fjeld Rasmussen – delikat og sjelfullt. Aki sørget for god reklame for sin egen konsert i kveld.

Over: Munnspilleren Aki Kumar med Dr. Bekken og Hans Bollandsås.

Etterpå kom Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm på scenen. Forhåndsreklamen hadde lovet oss at "To gitarer og et trommesett kan lage et voldsomt liv i de riktige hendene. Dette er de riktige hendene!"
Yes! - Dette var de riktige hendene! Undertegnede har hørt Vidar Busk og Daniel Eriksen i konseptet "Backporch Society", men tilskuddet med Stig Sjøstrøm på trommer sørget for enda mer groove. At herrene har vært på inspirasjonstur i bluesdeltaet har antagelig også gjort sitt. Det tenner publikum når man får servert  «Missisippi-disco» på denne måten, blant annet fikk vi høre en dritkul versjon av "Billy Jean" med eminent gitarspill. Ikke bare spiller de røft og tøft, men de toner også det hele ned til nydelig og sakralt spill. Vi fikk servert stort gitarspill og mye crossover med bl.a. elementer fra klassisk musikk.
Et lydhørt publikum skal ha takk for å bidra til å forsterke opplevelsen. Under konserten var det nesten ikke prat, og musikken sto i fokus.

Det tegner til å bli en flott festival for både publikum og den kommende 50-års jubilanten Jan Engen. Han ga uttrykk for å være godt fornøyd med åpningskvelden og kunne også fortelle at billettsalget går svært bra. Han oppfordrer alle som vil ha med seg konsertene fredag og lørdag kveld til å være raske med å sikre seg billetter.
Vi ønsker «Engen og gjengen» lykke til!

Tekst og bilder: Roald Jungård

Vidar Busk, Stig Sjøstrøm, Hans Bollandsås og Daniel Eriksen. Under: Vidar Busk.

Over: I fjor sto hovedscena nærmest fram som en byggeplass, men i år ble publikum møtt av et praktfullt og nyoppusset lokale.