Vidar Busk, Nikki Hill og Bob Margolin til Notodden

.

På årets Notodden Blues Festival står Vidar Busk på programmet med en spesialutgave av bandet True Believers. Andre nye programlanseringer er den stadig mer populære Nikki Hill, Chicagoblues-legenden Bob Margolin og danskenes nye bluesfavoritt, Thorbjørn Risager & The Black Tornado. (Foto: Roald Jungård).

Det er ekstra stor forventning til Vidar Busk på Notodden i år siden den lenge planlagte biografien vil bli sluppet her, samtidig med at han på festivalens åpningsdag vil stå på scenen med en utvidet besetning av True Believers. Vidars «nye» True Believers-besetning er utvidet til 9 mann med orgel og tre blåsere.
- Det er knyttet stor spenning til den varslede boken som skal være en selvbiografi som gir et åpent innblikk i en av blues-Norges mest innholdsrike og spennende karrierer, sier festivalen i sin pressemelding.
- Busk har gjort mye forskjellig i sin suksessrike karriere, men han vender alltid tilbake til utgangspunktet og hans suksessformel med bandet True Believers. Med denne gjengen så leker Busk seg med swing, jump og blues som ingen andre her kan hjemme. Denne helt spesielle konserten lover til å bli en blues extravaganza som vil mangle sidestykke denne sommeren.

Bob Margolin
Margolin blir som «artist in residence» å regne under årets festival der han vil opptre i flere sammenhenger. Forventningene er spesielt store til at han skal spille med Muddy Waters sin sønn, Mud Morganfield, i anledning Muddy Waters sitt 100-årsjubileum. Bob Margolin har tidligere opptrådt på Notodden Blues Festival med eget band og som gitarist for Billy Boy Arnold allerede i 1995, og siden med blant andre Pinetop Perkins, Diunna Greenleaf og The Legends of Chicago.
Bob Margolin var medlem av The Muddy Waters Blues Band fra 1973 til 1980. Margolin var bl.a. med på de legendariske innspillingene «Hard Again» og «I'm Ready» som ble produsert av Johnny Winter. Margolin opptrådte også med Muddy Waters i The Band-filmen "The Last Waltz". Bob Margolin er en av verdens fremste eksperter på rå Chicago-blues og har vunnet Blues Music Awards som beste bluesgitarist både i 2005 og 2008.

Nikki Hill
Nikki Hills karriere er på full fart oppover for tiden og hun omtales gjerne som "The new queen of rock 'n' roll!" Med sin blanding av av blues, soul og rock 'n' roll er hun i ferd med å etablere seg som et stort navn rundt om på scener over hele verden.

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Thorbjørn Risager er danskenes «hoteste» bluesartist for tiden. Han og bandet turnerer Europa rundt på en bølge av suksess i kjølvannet av deres kritikerroste plate «Too Many Roads». Det britiske Classic Rocks' Blues Magazine har til og med plata på første plass på sin liste over de beste bluesplatene i 2014.

Andre artister som er bekreftet til årets Notodden Blues Festival er Robert Plant & The Sensational Space Shifters, George Thorogood & The Destroyers, Beth Hart, Shemekia Copeland, Amund Maarud, Daniel Eriksen, Mud Morganfdield, JJ Grey & Mofro, Dana Fuchs, Mike Zito & Samantha Fish, Notodden Bluesband, Magnus Berg Band, Odd Nordstoga og Norske menn i hus og hytte.