Codstock - blues i vakre omgivelser

.

Den 22. til 24. mai skal blant andre Nikki Hill underholde bluesfansen i vakre omgivelser i fiskeværet Henningsvær i Lofoten. Festivalpassene til årets Codstock-festival er allerede utsolgt.

Arrangørene av den flotte festivalen i det høye nord har nok en gang sydd sammen en meget spennende musikalsk pakke for publikum. Nikki Hill og hennes band vil servere en solid porsjon delikat soul ispedd mye 50-talls rock`n roll.
Fra Norge kommer selveste Joakim Tinderholt & His Band. Telemarkingen kom i fjor ut med den meget solide skiva, «You Gotta Do More», som også ble funnet verdig en Spellemannsnominasjon. Sammen med gutta i Billy T Band kommer Tinderholt garantert til å få fiskehjellene rundt om i Henningsvær til å gynge av ekstatisk glede.
Fra Belgia kommer Doghouse Sam & His Magnatones. Det er første gang denne gjengen spiller i Norge. Tidligere i år gjorde de det meget skarpt under European Blues Challenge på hjemmebane i Brussel, der de kom på andreplass i konkurranse med 18 andre europeiske band. Med denne gjengen på scenen blir det blues og også litt rockabilly og rock’n roll.
The Factory Smokers Street Revue tar turen fra Sverige. Denne tøffe trioen med base i Stockholm har holdt sammen i tre år og sies å være et fyrverkeri live på scenen.
Rich Harper har spilt i Norge sju ganger tidligere. Seks år etter at han sist sto på scenen i Codstock er amerikaneren tilbake med bandet sitt fra Los Angeles.
Erik Slim Sahl & The South West Swinger tar turen fra Stavanger, mens Heidi Solheim og publikumsfavorittene i Pristine holder de nordnorske tradisjonene i hevd. Det samme gjør evigunge Geir Bertheussen, som denne gang har med seg sin faste gitarist, Kay Sverre Fjellberg. Sammen skal de gjøre flere konserter i duoformat i løpet av festivalen.

For dem som ønsker å oppleve Lofoten fra sin aller beste side er det bare å booke flybilletter nordover. Denne festivalen har ikke bare en tradisjon for å sy sammen et spennende festivalprogram opp gjennom årene, den har også hatt en herlig tendens til å skaffe godt vær akkurat i de dagene festivalen holder på.

Tekst: Freddy Toresen