Walter Trout gjør comeback

.

Bluesrockeren Walter Trout gjør comeback på scena etter å ha vært borte fra rampelyset på grunn av alvorlig sykdom i lengre tid. Comebackturnéen starter på Royal Albert Hall i London den 15. juni. (Foto: Jeff Katz).

Svært mange fans av Walter Trout har ikke helt turt å tro på at denne dagen noen sinne ville komme: At gitarhelten deres skulle gjøre comeback på scena og igjen legge ut på turnéer i Europa og USA. Etter en svært alvorlig sykdomsperiode som endte opp i levertransplantasjon og deretter rehabilitering, føler den erfarne musikeren seg nå så sterk at han tar opp igjen karrieren som snart var vart i 50 år.

Walter Trout uttalte i en pressemelding nylig:
- Det siste året har virkelig gått i bluesens farger og jeg stirret mer enn en gang døden i hvitøyet. Min kone flyttet meg til Nebraska for å øke sjansene for meg til å få en ny lever, og etter en lang og plagsom ventetid fikk jeg den 26. mai 2014. Siden da har jeg bare vært fylt av en enorm takknemlighet. Takknemlig for mine fans som støttet meg gjennom å samle inn penger til behandlingen min, sendte kort og meldinger, til min donator og familie, vitenskapen som gjort det hele mulig, min familie og livet selv. Alt betyr så mye mer for meg i dag, og sju måneder etter operasjonen kjenner jeg meg som et helt nytt menneske. Jeg kjenner meg sterk og energisk. På mange måter kjenner jeg meg som en tjueåring! Årene før transplantasjonen begynte jeg å få fysiske plager, kramper i hender og armer og gjennomførte mange spillinger med en enorm smerte. Det viste seg å være symptomer på mine leverproblemer. Alt det er borte nå!
Jeg spiller nå bedre enn på mange år og kjenner meg født på ny! Jeg vil ut og spille for mine fans så snart som mulig, og jeg kan i dag si at framtiden ser lys ut!

Walter Trout slapp i 2014 sitt siste album, The Blues Came Callin’, der han reflekterer over sin sjukdom, døden og hvor fantastisk livet er. I samband med utgivelsen ble også en Walter Trout-biografi publisert, Rescued By Reality, skrevet av den britiske musikkjournalisten Henry Yates i samarbeid med Trout. Den beskriver et dramatisk liv med en til å begynne med lykkelig barndom som endte i foreldrenes opprivende skilsmisse, fattigdom, vold og mishandling. Han havnet som ung, hjemløs musiker i 70-tallets Los Angeles. Til slutt ble han oppdaget og spilte
i mange år i Canned Heat og John Mayall’s Blusbreakers, en tid der hans
misbruk av alkohol og stoff startet. Boka avsluttes med hans møte med den blivende kona Marie, og hvordan han lykkes i å komme seg bort fra sitt misbruk,
slo seg til ro og stiftet familie.

Walter Trout starter sitt comeback på ærverdige Royal Albert Hall den 15. juni som en del av «Leadbelly Fest» og fortsetter deretter med konserter i Europa og USA.
Norge står så langt ikke på turnéplanen i 2015.