Ny bluesfestival på Lillehammer

.

Lillehammer Blues Jamboree er navnet på den nye festivalen som har sin debut 22.-24. mai. Mjøsbyen har tidligere år hatt et godt bluesmiljø med aktiv bluesklubb og flere bluesfestivaler, men de siste årene har dessverre begge vært fraværende. Med Lillehammer Blues Jamboree vil byen igjen få tilbake et tilbud til bluesinteresserte.

Bak Lillehammer Blues Jamboree står tidligere konsert- og festivalarrangører på Lillehammer, deriblant festivalleder Morten Skrefsrud og bookingansvarlig Andree K. Hansen. Arrangørene understreker at de vil starte i realistiske former, men lover et internasjonalt artistprogram med blues- og rootsartister i toppklassen. Konsertene blir det første året arrangert på tre scener i det nye kulturhuset Kartongen Musikk og Kulturhus på Strandtorget. I tillegg blir det som i «gamledager» blueskonserter i sentrum på dagtid både lørdag og søndag. Søndag blir det også et søndagstreff med Blues, Cool Cars & Bikes på Strandtorget i samarbeid med Taildraggers Car Club.

Det er den nyetablerte stiftelsen Kartongen som står bak satsningen på kultur i de gamle ærverdige industrilokalene til Mesna Kartongfabrikk. Det nye kulturhuset heter Kartongen Musikk og Kulturhus og har tatt over lokalene til det gamle klatresenteret på Strandtorget som tidligere ble drevet av Tyrilistiftelsen. I januar har man satt i gang bygging av to nye klubbscener: En cafescene med plass til ca 250 mennesker samt en stor scene med 15 meters takhøyde og en kapasitet på ca 1000 mennesker. I tillegg har eiendommen en gammel industribakgård med plass til ca 1500 og en stor industrihall med plass til 2500, så her er nok plass å ta av. Det nye kulturhuset vil bli åpnet våren 2015.

De første artistene er booket til Lillehammer Blues Jamboree. Fra New York kommer Big Ed Sullivan og Christine Santelli Band. Det jobbes også med Nikki Hill, som foreløpig ikke er bekreftet. Fra England kommer bandet Vincent Flatt’s Final Drive og fra Tyskland The Booze Bombs. Flere artister blir annonsert på festivalens Facebooksider.

Billetter vil bli lagt ut i januar. Det blir solgt dagsbilletter, helgepass og hotellpakker i samarbeid med sentrumshotellene i Lillehammer.

Tekst: Rune Endal

Vincent Flatt's Final Drive spiller på Lillehammer Blues Jamboree.

Christine Santelli og hennes band kommer.