Fjordblues på Sandane

.

Fjæra Bluesklubb i Nordfjordbygda Sandane inviterer helga 18. til 20. oktober til ny Fjordblues. Den vesle veldrevne klubben har eksistert helt siden Norsk Bluesunion ble startet på 90-tallet og har gjennom årene gitt musikkelskere på Vestlandet mange gode konsertopplevelser på det flotte Gloppen Hotell. I år er Southern Hospitality, Ruf Caravan og Teresa James og hennes svært meritterte band, The Rhythm Tramps (bildet) blant artistene.

Klubben har de siste årene hatt en svært stabil medlemsmasse, og et særdeles stabilt, godt styre. De har også rekruttert ungdommelige krefter i styret, og klubben håper dette skal slå positivt ut i besøk fra den yngre garde. Fjæra Bluesklubb har også har de senere årene økt frekvensen på aktiviteten og har 3-4 arrangementer utenom den viktigste og største begivenheten, Fjordbluesen i oktober.

Styremedlem Richard Schumann forteller til Bluesnews at klubben er så heldig å ha lojale sponsorer som stiller opp hvert eneste år, og trekker spesielt fram det gode samarbeidet de har med Gloppen Hotell.

På årets Fjordbluesfestival er det igjen duket for kirkekonsert i Sandane kirke. Det skjer lørdag kl. 14. I tillegg vil det hele bli avrundet med en avslutningskonsert søndag kl. 19.00 i Trivselshagen.

Artistene på festivalen i år er Paal Flaata Trio som spiller fredag kveld samt kirkekonsert på lørdag. Fjorårets store suksess T-Bear and the Dukes fra Sverige kommer tilbake og spiller både fredag og lørdag. Amerikanske Southern Hospitality og Blues Caravan med Joanne Shaw Taylor (ENG), Bart Walker (USA) og Laurence Jones (ENG) spiller lørdag. På avslutningskonserten søndag spiller Teresa James and Her Rhythm Tramps fra California, USA. Stammen i bandet hennes er det samme som i bandet til Eric Burdon, sangeren fra legendariske Animals. Bandet består av musikere med imponerende CVer. De har i tillegg til Burdon spilt med storheter som Jimmy Reed, Jackson Browne, Bonnie Raitt, Tower of Power, George Duke, Tom Petty, Ray Charles og Robert Cray, for å nevne noen. I tillegg vil det bli lokale band og kor på kirkekonserten og avslutningskonserten.
Bluesklubben vil også i samarbeid med T-Bear and the Dukes arrangere en workshop lørdag kl. 15.00 som er åpen for alle interesserte.

- Vi håper dette programmet vil gi vårt publikum en storartet musikalsk opplevelse, og at det blir vårt beste arrange­ment “ever”, sier Robert Schumann til Bluesnews. - Til dere som har lyst til å ta turen til Sandane og Gloppen Hotell denne helgen i oktober, hjertelig velkommen skal dere være!

Sjekk www.fjordblues.no for mer info om festivalen.