Østkanten Bluesklubb: Noora Noor & Greasy Gravy

.

Fredag 29. august kl 22.00 på Herr Nilsen

GREASY GRAVY møter NOORA NOOR

 

Noora Noor er velkjent på konsert-scener landet rundt, og omtales gjerne som Norges souldronning. Hun er av somalisk avstamning, men kom til Norge fra De Forente Arabiske Emirater da hun var 8 år. Allerede som 15 åring ble hun signet til Warner. Noora ble kjent i Norge etter utgivelse av albumet Curious i 1999. For platen vant hun årets «Hit Award 2000» som beste kvinnelige artist. Hennes andre plate kom i 2004; All I Am. Albumet ble produsert delvis i England og delvis i USA.
 
Noora jobber med sitt 3. album som skal ut i løpet av 2008. Hun har jobbet med hip-hop produsent Tommy Tee og flere andre. Høsten 2008 ga hun ut en singel med Tommy Tee og New York rapperen Jojo Pellegrino. Hun deltok også på et prosjekt i regi av One People stiftelsen der hun sang duett med Mike Scott fra The Waterboys. Noora har akkurat sluppet en singel med Diversidad et EU prosjekt med rappere fra hele Europa. Noora turnerte med et sterkt soullag under fotball EM i Østerrike i sommer.
 
Greasy Gravy består av rutinerte musikere fra det norske bluesmiljøet og har hver for seg spilt i utallige band og sammensetninger. Bandets repertoar har hovedvekt på 60-talls soul og 50-talls «Big City Blues» & rock'n'roll. I august 2007 kom debut-CDen, «Saturday Nite Live». på Blue Mood Records/Grappa. Utgivelsen ble godt mottatt av publikum og presse.
 
Øyvind Rønning i Dagbladet skrev følgende om utgivelsen - Tøff livedebut fra ungt band med gammel sjel. Spiller du inn ei plate i studio har du et sikkerhetsnett. Det er først når du står på scenen du får vist hva du virkelig står for. Det er derfor tøft å debutere med ei liveplate. Soul/R&B/bluesgruppa Greasy Gravy gjør det – og med bravur!
 
Rune Endal – bass
Espen Liland – gitarer
Tom Erik Holmlund – vokal
Iver Olav Erstad - Hammond B3
Jon Reidar Furulund – trommer
Kasper Værnes - sax
Thomas Petersen - trompet.


CROSSOVER – blues møter andre sjangere
Østkanten Bluesklubb har en målsetting om å vise bredden i bluesen, og har derfor tatt et strategisk valg som tilsier presentasjon av alle sjangere som har bluesen som sitt utgangspunkt. Målet er å oppnå en vitalisering av musikkformen og få frem nye uttrykk ved at ulike musikkarter møtes. Målet er 6 konserter høsten 08 med spennende koblinger og konstellasjoner.
 
Bill 200 | 180 (medlemmer)
 
Vennlig hilsen
John Jørgen Støa