Østkanten BK: ERJA LYYTINEN – releasekonsert

.

 

Østkanten Bluesklubb og Notodden Bluesfestival presenterer

 ”Kick-off to Notodden” 29. juli på Herr Nilsen
 


ERJA LYYTINEN – releasekonsert ”Grip of the Blues” kl 22.00
Shuffle Service – support kl 20.00

 
På oppfordring fra Notodden Bluesfestival arrangerer Østkanten Bluesklubb releasekonsert for finske Erja Lyytinen på Herr Nilsen tirsdag 29. juli.
 
«Alle spør meg hvorfor en kvinne spiller blues. Jeg hadde ikke noe valg. Bluesen valgte meg», synger finske Erja Lyytinen på «Why a Woman Plays the Blues».
 
Siden solodebututgivelsen Dreamland Blues på Ruf Records (kåret til beste album 2006 på finske YLE Radio) har Erja Lyytinen vært opptatt med å finpusse sounden gjennom å spille over 150 konserter over hele Europa. På hver konsert har hun nådd nye fans og fått den største skeptiker til å bli troende. ( Kan ei ung jente fra Finland spille blues…?)
 
Hun er nå klar til å slippe sitt neste album Grip of the Blues og Norgespremieren blir på Herr Nilsen tirsdag 29. juli. Som et av Finlands største musikalske talenter, kunne låtskriveren, sangeren og gitaristen Erja vært fristet til å hvile på sine laurbær. I stedet er Grip of the Blues blitt hennes modigste og varierte forsøk hittil. Hun behersker et større spekter av stiler enn noen gang. Til å hjelpe seg fikk hun med seg en gruppe musikere som har bidratt til lage et album som er så nær en live-opplevelse som mulig.
 
Shuffle Service er et ungt band bestående av Hans Olav Ingholm på gitar, Fredrik Bergersen Klemp på bass og vokal, Erik Lindboe Pedersen på trommer, Dan Tømte på keyboard og Katrine Bergersen Klemp på vokal. Bandet har som motivasjon å lage funky, original, følsom, og drivende god blues-rock. Sammen utgjør de en meget samspilt gjeng med et stort ønske om å spre musikken og de gode tonene. Som liveband smitter de sitt publikum med den sprudlende og festklare følelsen som gjør dem til et av stjerneskuddene på den Norske bluesscenen.     
 
Vennlig hilsen
 
John Jørgen Støa
Østkanten Bluesklubb
www.ostkantenbluesklubb.no
Mob 905 85 630