Rita & Backbone i Arendal 20. februar

.

Rita Engedalen & Backbone

Arendal Bluesklubb 20. februar i Arendal kulturhus

 

I 2006 vant Rita som første kvinne spellemannprisen for beste bluesplate med sitt andre album – ”Heaven ain’t ready for me yet.” Den sammen med radiohitten “Yellow Moon” har gitt henne mye oppmerksomhet både innenlands og utenlands.


backbone08.jpgRita har en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder i USA som ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet. Musikk fra disse områdene er gjennomsyret av nerve, intensitet og musikalsk sjel. Rita lager sanger i denne tradisjonen som en helt naturlig del av sitt musikalske uttrykk. Hennes tekster er basert på opplevelser fra hennes eget liv og er uttrykt på en helt igjennom ærlig måte.
 
Rita er en utpreget liveartist som er kjent for sine gode og varierte sceneopptredener. Foruten å gjøre konserter med sitt faste band, som består av det ypperste innen den norske blueselite, gjør hun også akustiske opptredener i en noe mindre setting. Enten med sin faste gitarist Morten Omlid, eller med sangeren og gitaristen Margit Bakken. Sammen med sistnevnte gjør hun ofte opptredener som setter et tydelig fokus på kvinnennes rolle i bluesen. Dette med å gi kvinnene sin rettmessige plass i blueshistorien er noe som er svært viktig for Rita.
Rita Engedalen er på mange måter en komplett artist med en utsøkt stemme, klare meninger og et spennende musikalsk uttrykk!


Denne kvelden i Lille Torungen, vil Rita opptre med sitt faste band ”Backbone” bestående av Jens Haugen på bass, Eskil Aasland på trommer og Morten Omlid på gitar. Dette vil det garantert bli et friskt og variert show med alt fra blues, rock og mer akustiske låter. Med denne kombinasjonen av Ritas flotte stemme, gode utøvere og variert musikk er det ikke vanskelig å garantere at dette blir en kanonbra konsertopplevelse!
 


Konsertstart kl 22.00
CC: 170,- / 220,-

Dørene åpner kl 21.00