Rich Harper til Kongsberg BK 15.5.

.

Kongsberg Bluesklubb, fredag 15. mai i Christians Kjeller:
Rich Harper


Rich Harper lærte seg å spille gitar først og fremst ved å lytte til plateartister som Eric Clapton, B. B. King, Rory Gallagher, Freddy King og Duane Allman.
 
Rich utviklet sin egen slidestil ved å bruke samme medisinflaske som Duane Allman. Allman, som døde etter en motorsykkelulykke i 1971, brukte en tom medisinflaske til å spille slide med. Etter og ha spilt rundt på små steder i Pennsylvania, flyttet Rich til L. A. for å finne likesinnede og danne Rich Harper Blues Band.
De gjorde stor suksess med sin debut-CD “Don’t Think Just Play” som ble valgt til Amazon.coms “Emerging New Blues Artist”. Det gikk ikke lang tid før bandnavnet poppet opp i bluesmagasiner overalt, og andre bluessamfunn maste på sine medlemmer om å sjekke ut den nye gruppen som meislet ut en unik nisje for dem selv i bluesverdenen.
Da bandet ga ut sin andre CD, “Bottle Up Blues”, hadde de Europa med seg, noe som førte til en førsteplassering på Amazons liste i Sveits. Radiostasjoner verden over ønsket dem velkommen med åpne armer, og denne gangen greide de en topp-plassering på Rolling Stones “MP3 & More Blues Chart” med sporet “As She Moved In (My Guitar Went Out)”.

Etter dette har bandet hatt det travelt. De har turnert verden over, inkludert Skandinavia og eksotiske steder som Asia og Australia. De var også ydmyke og følte seg beæret over å være en del av en gruppe som underholdt for styrkene i Irak i 2004.
Rich Harper er en fantastisk gitarist og liveartist. Han satte svenske Åmål Blues Fest på ende i 2007, noe som resulterte i et skred av entusiastiske leserbrev. Han ble også velfortjent regnet som festivalens beste det året.

Nå er det endelig vår tur til å få oppleve Rich Harper Band. Møt opp å få med deg en av tidenes beste amerikanske blues artist i et intimt miljø i vår faste kjeller.

CC: 200.- / 250.-
Dørene åpner kl:20.00
Konsert start kl:22.00


Mvh for Kongsberg Bluesklubb
Hanne Christin Olsen