Rev. John Bluesband besøker Arendal Bluesklubb

.

Lørdag 18.oktober kl 21.00 på Castelle

 

rev-john-band.jpgRev. John Bluesband– som sannsynligvis er eneste bluesband i landet som frontes av en pastor - har skapt begeistring på bluesklubber og puber så vel som i kirker og bedehus.


”Rev. John” – alias Jon Ultvedt - er opprinnelig fra Halden, men bor nå i Skien. Allerede rundt 1970 ledet han et eget 12-manns band et par år – men så ga han seg teologien i vold, – og den musikalske karrieren var over før den hadde begynt.
Det skulle gå nesten 30 år, men så en søvnløs natt i Colombia i Sør-Amerika fikk ”Rev. John” se blueslyset. Han fikk ikke sove og satte Eric Claptons ”Unplugged” på repeat. Etter den natten har han aldri kunnet slippe bluesen. Han ble rett og slett ”omvendt”. Det har vakt oppsikt at en pastor og tidligere Colombia-misjonær reiser rundt med eget bluesband og opptrer like naturlig på bluesklubber og puber som i kirker og bedehus. ”Bluespastoren” – sannsynligvis landets eneste pastor med eget bluesband - ga i 2002 ut plata ”Two-Fisted Pastor”. I 2006 kom plata ”STRANGER”. I tillegg til en rekke kirkekonserter og bluesmesser har bandet virkelig evnen til å få opp stemningen når de spiller på bluesklubber, puber og festivaler.
 Rev. John har et røft, bluesa preg i stemmen. Han spiller selv piano og Hammond B3. I tillegg har han skrevet mye av bandets musikk selv. Rev. John Bluesband har et allsidig repertoar. Bandet spiller tradisjonell blues, like så vel som mer funky og jazza ting.
 

Av bandets medlemmer er den mest kjente kanskje Trond Ytterbø som er en av veteranene i det norske bluesmiljøet. Han vant ”Bluesprisen 2005” på Notodden, og er kjent fra Notodden BluesbandTrond Ytterbø Band som bl.a. er backing-bandet til Fleetwood Mac-legenden Jeremy Spencer. Sammen med Jeremy Spencer har de vært nominert til den prestisjetunge W. C. Handy-award i Memphis. De har vært på turné i India, og til sommeren er turné i USA og Polen på trappene. Trond Ytterbø spiller også i det kjente party-bandet Terry Lehns. I tillegg opptrer ofte Rev. John og ”Ytterbø´n som duo. Blant annet har de gjennomført en rekke sommerkonserter i kirker langs Sørlandskysten.


Rev. John Band – har en fast besetning som består av:
Jan Sigurd Pettersen - trommer
Trond Ytterbø - gitar, munnspill, vokal
Jon ”Rev. John” Ultvedt - Piano, Hammond B3, trekkspill og vokal
Knut Pedersen – bass


www.johnbluesband.no

Konserten starter kl 21.00
CC: 100,-/150,-
Billetter kjøpes i døra