Nine Below Zero på Østkanten Bluesklubb

.

Nine Below Zero

+ Jolly Jumper & Big Moe


Herr Nilsen fredag 30. januar

 
Englands fremste bluesrockband Nine Below Zero, samt våre egne fullriggere Jolly Jumper & Big Moe.
 


22.00 Jolly Jumper & Big Moe
Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, tilhører kremen av norske blues-musikere og har de siste par årene vært populære og etterspurte artister  til konserter og festivaler i både inn og utland.
 
Stilmessig har disse gutta lagt seg på ekte country-blues og mye av repertoaret er hentet fra de store stilskaperne på 20-30-40-tallet. Her kan nevnes navn som; Big Bill Broonzy, Robert Johnson, Son House, Leadbelly og Muddy Waters.
 
I tillegg får publikum ta del i Jolly Jumper og Big Moe’s store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe, og du vil helt garantert merke denne kvelden.
 
23.30 Nine Below Zero
ninebelowzero.jpg”Nine Below Zero” betyr ”ni kuldegrader”, og er navnet på en blueslåt som Sonny Boy Williamson spilte inn 8 september 1961. I 1977 startet Dennis Greaves bandet Nine Below Zero, og suksessen kom for fullt etter at albumet ”Live at the Marquee” kom sommeren 1980. Dette året jobbet de også med engelsk blues’ grandfather Alexis Korner. I 1981 kom deres første studioalbum ”Don’t Point Your Finger” og ting begynte å skje. Det ble turneer med The Who og The Kinks.
 
I 1990 sluttet Gerry McAvoy og Brendan O’Neill i Rory Gallaghers band, og ble medlemmer av Nine Below Zero. Munnspilleren Alan Glenn kom også med etter å ha spilt sammen med folk som BB King, Johnny Winter og Albert Collins, og bandet var support for selveste Sting under en lang turne i 1993. I 1994 ville Eric Clapton ha dem med under en konsertserie i Royal Albert Hall, og det ble enda mer turnering med Ray Davies (Kinks) og Brian May (Queen). Mark Feltham er nå tilbake i bandet og bedre munnspiller finner man neppe.
 
Nine Below Zero gjorde også suksess i USA, og actionkongen Bruce Willis booket dem til å spille sammen med han. Bruce er en god sanger og munnspiller, og benytter enhver sjanse han kan til å fremheve hvor viktig bluesmusikken er som en del av dagens rock.
 
2004 ble et viktig år for bandet. De delte scener med John Mayall, Alvin Lee, Steve Winwood og Santana, og Gary Moore spilte flere ganger med dem. I fjor gjorde de flere akustiske konserter i England, og tidligere i år lanserte de sin nye DVD ”Bring It On Home” der de hyller den opprinnelige akustiske bluesformen. Bandet låter tettere enn ever og 2008 har vært et meget bra år for gutta. Nye studioprosjekter er planlagt i 2009.
 
Dennis Greaves ( gitar/ sang ), Gerry McAvoy ( bass/ sang ), Brendan O’Neill ( trommer/ sang ) og Mark Feltham (munnspill/ sang) er dessuten verdens hyggeligste karer og de trykker alltid pedalen i bånn. Dette er blues og ryhtm’n blues av aller beste sort.
 
Relaterte linker:
www.ninebelowzero.com/
www.myspace.com/9bz
www.jollyjumperandbigmoe.com/
www.myspace.com/jollyjumperbigmoe
www.billettservice.no/html/artist.htmI?l=NO&artist=JOLLY+JUMPER+%26+NINE+BELOW+ZERO
 
Vennlig hilsen
John Jørgen Støa
Østkanten Bluesklubb