Mad & Hungry på Østkanten 13.11.

.

Østkanten Bluesklubb presenterer

Fredag 13. november kl 22.00 på Herr Nilsen

Mad & Hungry

Hungry John og Mads Eriksen med band


Mads Eriksen og Hungry John innledet sitt musikalske samarbeid våren 2000, og høsten 2007 kom deres første album. Albumet ”Travelin`” vant kåringen av Skandinavias Beste Bluesalbum på www.blueswebben.se
 
mad&hungry.gifI et apropos til at vi er inne i høstens tyngste periode skriver Bluesnews (nr 52) følgende: ”Det er mange av oss som hever glasset og gjør honnør. For dette er rock som fortjener et langt liv og å fyre opp mange dedikerte blues- og rockeparties i årets kalde måneder”.
 
Hungry John
Hungry John (John Magnar Bernes) er en legende i norsk blueshistorie. Han har viet sitt liv til bluesens tjeneste helt siden midten av 60-tallet. Han startet Bergen Blues Band i 1975, og har siden turnert med mange kjente musikere som soloartist. Han har gjort konserter i USA og Europa med bl.a. Sunnyland Slim, Homesick James, Eddie Boyd, Louisiana Red, Alexis Korner, Colin Hodgkinson, Jukka Tolonen, Pete York, Guitar Shorty, Bob Stroger, S.P.Leary, Roy Allison og Willie Smith. Han har også gjort support for størrelser som B.B. King, John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, med flere. Hungry John er kjent for sin karakteristiske hese bluesrøst og sitt formidable drag på munnspillet.
 
Mads Eriksen
Allerede før Mads Eriksen ga ut sin første soloplate i januar 1990, hadde det anerkjente magasinet Guitar Player profilert den norske gitaristen med en panegyrisk omtale. Albumet ”Journey” fikk blendende kritikker i samme magasin, og de omtalte supergitaristen som en krysning mellom Eddie Van Halen og Joe Satriani.
 
Det neste albumet; Storyteller, ble valgt til "Album Of The Month" i "Guitar For The Practising Musician" (senere "Guitar Magazine") i juni 1992 som da var det største gitarmagasinet i USA. Dette albumet fikk også strålende kritikker i Japan. I 1994 ble Mads Eriksen utnevnt til musikalsk ambassadør for Norge i USA av handelsminister Grete Knutsen. Dette medførte at han i 1996 og 1999 representerte Eugen Guitars og Seymor Duncan pickups på det kjente NAMM-showet i Los Angeles sammen med de fremste gitaristene i verden. Mads Eriksen har oppnådd anerkjennelse i store deler av verden for sin virtuositet og for en allsidighet som spenner fra knallhard rock til fløyelsmyk klassisk musikk.
 
Bassist Frank Hovland og trommis Zsolt Mezcaros holder troppene samlet.
 
John Jørgen Støa
Østkanten Bluesklubb