Damer i blues på Østkanten 6.3.

.

Damer i blues: 
Rita Engedalen & Margit Bakken

med gjesteartistene Haddy N'jie og Tuva Syvertsen

Herr Nilsen fredag 6. mars kl 22.00
 
Det er duket for en akustisk konsert på Herr Nilsen der fire artister hyller Damer i Bluesen. Rita Engedalen og Margit Bakken er på en miniturne i forkant av Kvinnedagen 8. mars. Denne gangen er damelaget forsterket ytterligere med gjesteartistene Tuva fra Valkyrien Allstars & Haddy N`jie.
 
De presenterer historikk, bilder og musikalske juveler fra noen av de kvinnelige blueslegendene. Rita og Margit har særlig to favoritter; Janis Joplin og Jessie Mae Hemphill. Disse to damene har vært en spesielt stor inspirasjonskilde til dette konseptet.
 
I sin ”Blå time” fremfører de et knippe av sitt eget låt materiell, samt ukjente og kjente låter fra noen av de andre viktige damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues. Vi kan bla. nevne damer som Memphis Minnie, Ida Cox, Big  Mama Thorthon, Etta James og Bessie Smith.
 
Konserten er også i år en del av konseptet Ladyfest som Østkanten Bluesklubb har vært med på de siste åra. Ladyfest inviterer kvinner som jobber med musikk, litteratur og andre kunstneriske uttrykk, til å komme sammen, feire og inspirere hverandre.
 
Relaterte linker:
www.myspace.com/ritaengedalen
www.haddy.no
www.valkyrienallstars.com
www.billettservice.no/html/artist.htmI?l=NO&artist=DAMER+I+BLUES
ladyfestoslo.wordpress.com/
 
Vennlig hilsen
John Jørgen Støa