Dalane med samspillseminar

.

 

HUNGRY JOHN LEDER SAMSPILLEMINAR

UNDER DALANE BLUESFESTIVAL

 

Vi i Dalane Blues Festival er både glade og samtidig veldig fornøyde med de musikere vi har fått  tak i til å lede årets samspillseminar.  Fra torsdag 29. mai til lørdag 31. mai vil nemlig elever fra ungdomskoler Egersund, Sokndal, Helleland og Helvik få tilbud om å delta på samspillseminar i regi av Dalane Bluesfestival. Elevene vil delta i musikalske interesse grupper alt etter hvilket instrument de har valgt å få opplæring i. Seminarets høydepunkt vil bli en konsert lørdags formiddag (31 mai) i festivalteltet. Årets vokal instruktør er ingen ringere en John Magnar Bernes, bedre kjent som Hungry John. Han har betydd svært mye for norsk blues og nyter respekt langt utover landegrensene for sin lidenskaplige innsats for sjangeren.

hungryjohn.jpg
Bassinstruktør blir Aksel Fjæra fra Bergen, han er kjent som en meget dyktig musiker og har gjennom årene samarbeidet med artister som Hungry John, Timbasòn og Rock`n Roll Roosters. Aksel har også jobbet mye med storband og er en særdeles flink arrangør.


På trommer får elevene stifte bekjentskap med Gunnar Bergstrøm som bla. er kjent fra grupper som Saft og Flying Norwegians. Det er derfor en meget anerkjent og erfaren trommeslager vi kan presentere på årets seminar.


Gitarlærer blir Atle Johannesen som er stilgitaristen fremfor noen. Han er viden kjent for sin evne til å få frem rene og fine toner på gitaren sin. Han har garantert en del lure triks og teknikker å lære bort.
Underveis i seminaret vil elevene altså få grunnleggende/viderekommen innføring i vokalbruk, spill på bassgitar, elektrisk gitar og trommer.


Målet med seminaret er å stimulere den enkelte elevs kreative evne, ved å la dem delta i samspill med andre jevnaldrede, og sammen gjennomføre konsert i festivalteltet. Seminaret er ment å bli et årlig foretak i forbindelse med avviklingen av Dalane Blues Festival. Samtidig skal det inkludere alle på en positiv måte, slik at alle deltakere føler at de har bidratt til et interessant seminar og en hyggelig konsert. Seminarkoordinator er Sigmund Birkeland fra Egersund.

 

Bildet viser seminarinstruktørene (fra v.) Atle Johannessen, Gunnar Bergstrøm, Hungry John og Aksel Fjæra. 


Edgar Thodal