Bluebirds på JP Clausen i Kristiansund

.

23. og 24. oktober:

Fest setebeltene og gjør dere klare for Rhythm & Blues med Patric & Bluebirds!

 

Det er duket for skikkelig Rhythm & Blues denne helga. Dette var den første gruppa vi booket til Kristiansund da bluesen for alvor gjorde sitt inntog i byen vår.

De aller første bluesfestivalene foregikk på Ringholmen, men etter hvert ble folk mer og mer landkrabber, og festivalen ble derved flyttet til fastlandet, og nå er vi på JP Clausen.

 

bluebirds09.jpgMange husker nok BLUEBIRDS fra tiden med Atlanterhavsblues, hvor de gjorde stor suksess i Kristiansund, og alle andre bluesfestivaler rundt i Norge, så nå er tiden kommet for et nytt møte med denne fantastiske ”supergruppa”. Det har vært litt stille rundt dem i en periode, men dette har skyltes forskjellig veivalg innen musikken.

 

Noen av medlemmene ville skifte stil, mens bandleder Patric Carlsson ville holde på den litt eldre stilen fra slutten av 50-tallet, begynnelsen på 60-tallet, hvor det var Rhythm & Blues som var den herskende musikkstilen.

Det er jo også dette vi kjenner denne svenske gruppa for her i Kristiansund.

For de av dere som kjenner til ”Fabulous Thunderbirds”, minner Bluebirds litt om denne gruppa i tidligere tider, hvor ”Jimmie Vauhgan” spilte sammen med dem.

 

I august 2006 besluttet Patric, Magnus, Matti & Jim seg for å gå separate veier.

Jim & Matti ville fortsette som musikere in the bandet "Paul & The Blue Deliverys". som er et mer Chicago-basert bluesband. Paul & and The Blue Deliverys slapp akkurat en ny CD. (Vi ønsker dem lykke til, sier Bluebirds!) 

 

Patric & Magnus har inngått et samarbeid med 4/5 av den originale Bluebirds-besetningen. Petter Persson på gitar & Peter Hamberg på trommer. Så nå er fuglene fra den samme bakgården samlet igjen!

 

Den musikalske gjenforeningen sist sommer har vært en tur med ”pride & joy”. Den "ny-gamle" besetningen i bandet er meget fokusert på fremtiden og den musikalske utviklingen. I tiden som har gått har det vært jobbet hardt med et nytt album og låtene til dette…

Dette arbeidet kan nå høres på deres siste CD ”Blast From The Past”, terningkast 6 i Blues Review. Bluebirds har høstet terningkast 6 over hele Europa.

 

Nå trekker fuglene mot Kristiansund, og deres landingssted er selvfølgelig JP Clausen og Ytre Nordmøte Blues & Bacalao. Det vennskapet som en gang ble skapt, vil nå bli utløst i en superhelg den 23. og 24. oktober, hvor vi igjen kan få oppleve kanskje Sveriges mest berømte bluesgruppe live. Dette er skikkelig swing/blues for de danseglade, så finn frem rocke-skoene og få en fantastiskhelg med the Patric & Bluebirds på JP Clausen…

 

Her blir det trangt om plassen, så vær tidlig ut med billettbestillingene. Kontakt Tom på tel. 71 57 12 10.

 

Thorleif Bluesmann

For Ytre Nordmøte Blues & Bcalao