Bakgårdsblues 2008 på Elverum

.

 

Bakgårdsblues Musicfest 12. - 15. juni 2008 

 

Nå er det ikke lenge igjen og du kan først som sist sette av dagene 12. - 15. juni. Da inviterer Elverum Bluesklubb, for tredje året på rad, til Bakgårdsblues Musicfest.

 

Torsdag 12. juni klokka 20.00 åpnes dørene på Lokket Pub med ”Åpning av Bakgårdsblues”.
Allerede klokka 21.00 entrer den første artisten scenen, Benedicte Brænden. Siden går det slag i slag med artister som Hot Tin Roof, The Rockats, Reidar Larsen og The Refreshments, for å nevne noen.
Arenaene for Bakgårdsblues er alt ifra sentrum/Lokket til festivalåpning og stort arrangement i bakgården på Hotel Central.

Elverum Bluesklubb har gjort et bevisst valg når de i løpet av festivalens fire dager serverer musikkopplevelser for hele familien, ikke bare for dem som liker bluessjangeren.
Med Barnehagedag fredag den 13. juni ønsker Elverum Bluesklubb de små velkommen til et lukket arrangement i Festsalen på Kulturhuset. Innbydelse er sendt alle barnehagene i Elverum kommune og påmeldingsfristen er 1. juni.

Ønsker du å forhåndsbestille enkeltbilletter eller kjøpe helgepass til årets Bakgårdsblues Musicfest, så gjør du dette på Postens billettservice.

Elverums Bluesklubb ønsker alle velkommen og lover en allsidig og spennende festival.


Program


TORSDAG
Åpning Bakgårdsblues     Lokket Pub     20.00
Benedicte Brænden (N)     Lokket Pub     21.00
Hot Tin Roof (N)         Lokket Pub     23.00

FREDAG
Barnehagedag (lukket)     Kulturhuset (Festsalen)     13.00
Jolly Jumper & Big Moe (N)     Br. Stensbys. (gratis)     21.00
Built For Speed (N)         Bakgården Hotel Central     19.00
Powerful Stuff (N)         Bakgården Hotel Central    
 Reidar Larsen m/band (N)     Bakgården Hotel Central    
Nine Below Zero (UK)         Bakgården Hotel Central    

LØRDAG
Barnas dag             Lokket (ute) (gratis)         12.00
Lazy Daze (N)             Kremmertorget (gratis)      13.00
Finnskogen Bluesband (N)     Lokket (ute) (gratis)      13.00
Blues in a Cop (N)         Lokket (ute) (gratis)         14.00
Jolly Jumper & Big Moe (N)     Lokket (ute) (gratis)         15.00
Oddy & the Blue Grapes (N)  Lokket (ute) (gratis)     16.00
Blues in a Cop (N)         Bakgården Hotel Central     18.00
The Rockats (US)         Bakgården Hotel Central      
The Refreshments (S)         Bakgården Hotel Central    
Noise Pollution (N)         Bakgården Hotel Central    
Dr. Feelgood (UK)         Bakgården Hotel Central    

SØNDAG
Tina Lie, med Elverum barnekor     Elverum Kirke     18.30drfeelgood.jpgDR. FEELGOOD
Bristiske Dr. Feelgood er et rhythm’n’blues band som har spilt sammen med forskjellig besetning siden 1971. De er kanskje mest kjent for sanger som ”Back in the night”, ”Roxette” og ”Milk and alcohol” som havnet på Top Ten Hitsingel-list i 1979.
Selve gjennombruddet kom i 1976 med live albumet ”Stupidity” som i tillegg ble nummer 1 på den engelske hitlisten. Før den tid hadde bandet gitt ut studioalbum som ”Down by the Jetty” i 1974 og ”Malpractice” året etter. Dr. Feelgood har en energisk sceneopptreden og har spilt hundrevis av konserter hvert år siden de startet opp. BE THERE......!
www.drfeelgood.de

 


REIDAR LARSEN
"Norges ukronede blueskonge", "Mr. Blues", "Mr. Boogie Woogie", osv. - kjært barn har som kjent mange navn, er ute med et nytt best-of studioalbum "Mr Blues is coming to Town" .
Født i Oslo i 1955, flyttet til Stavanger 5 år gammel og har bodd her siden. Som sønn av en pianobygger/-tekniker/-stemmer var det vel nærmest naturlig å ta pianotimer fra ca. 7 års alderen.
Dette la fundamentet for å bli med i band-dannelse på ungdomsskolen omkring 1968, og første "offisielle" offentlige spillejobb i Stavanger 17. mai 1970. På denne tiden ble også en særlig interesse for bluestradisjonen vekket, først gjennom engelske bluesbaserte band, og etterhvert gjennom anskaffelsen av "svarte amerikanske" plateutgivelser.
Deretter fulgte diverse band innen både pop, rock og dansemusikk, og perioder som både halv- og helprofesjonell musiker. For eksempel så ble året 1974 preget av første plateinnspilling med pop og dansebandet Staccato, samt medvirkning til oppstarten av Stavangerensemblet.
I dag snakker vi om 11 egne albumutgivelser, hvorav to registrerte gullplater, medvirkning på en rekke andre utgivelser og ca 100 konserter årlig gjennom mange år. Og kanskje har det ikke vært mer oppmerksomhet og positiv respons enn akkurat nå...
Det nye albumet gis ut av Universal Records, og besetningen i grunnbandet er den samme på det nye albumet som på det forrige: Arne R. Skage jr. trakterer diverse gitarer, Kyrre Sætran el.bass, og Knut Hem trommene. ’Mr Blues is coming to Town ’ inneholder 20 av Larsens beste låter, en blanding av coverlåter og eget materiale.
Mr Blues is coming to Town
www.reidarlarsen.com

 

TINA LIE m/ ELVERUM BARNEKOR
Tina Lie blir ofte beskrevet om en artist i verdensklasse. Hun er fra Fåvang i Gudbrandsdalen og spiller musikk i sjangeren blues/rock/country.
Med en stemme som minner om en kombinasjon mellom Hanne Boel og Janis Joplin tar hun publikum med storm over alt hvor hun opptrer. Spennende låter og tekster, samt en voldsom energi på scenen gjør at både gammel som ung liker musikken hennes.
Høsten 2007 reiste hun til Chicago for å jobbe med en ny plate sammen med produsenten Byron House. Med på laget var også Mauro Magellan (Georgia Satellites) på trommer samt flere dyktige musikere fra USA og Norge. Disse kommer til Norge i mars for å jobbe videre med Tinas nye plate.
Tina Lie har turnert i statene hele 8 ganger og da på alt fra småklubber til større scener med både norske og Amerikanske musikere.
Tina Lie har denne gangen med seg Elverum barnekor sammen med seg i Elverum kirke.
www.tinalie.com/

THE ROCKATS
The Rockats ble dannet i 1980 av daværende vokalist Levi Dexter som en tributt til 50-tallsmusikken. Et år etter, og bare medvirkende i et album, forlot Dexter bandet for å gå solo. Den gjenværende besetningen valgt å holde det gående og i 1981 ga de ut albumet ”Live at the Ritz” og fikk et mindre gjennombrudd med albumet ”Make That Move” i 1983 da de beveget seg i en mer moderne retning både musikalsk og visuelt.
De har også gitt ut singelen ”Rockabilly Doll” gjennom sitt eget plateselskap: Kat Tail Records.
The Rockats varmet opp for storheter som The Clash, The Pretender og Kiss før gruppa ble oppløst i 1985. The Rockats kom tilbake igjen på slutten av 80-tallet og har gitt ut flere cd’er siden da.
Og nå bare for oss!!!!! De har kun denne konserten i Europa i år og de kommer til Elverum.
www.therockats.com/


ninebelowzero.jpgNINE BELOW ZERO
Liker du skummende, rocka munnspillblues med uptempo-låter av Muddy Waters og andre blueshelter, bør du absolutt sette av denne kvelden for å få med deg dette kritikerroste bandet som har holdt sammen siden slutten av 1970-tallet.
Etter starten i London i 1977 har Nine Below Zero fått en rekke gode kritikker for sine plater og ikke minst live-opptredener. Noe som har vekket interressen hos flere store artister. De har i tur og orden blitt invitert som support-band på turneer sammen med store artister som The Kinks, The Who og Sting samt 12 kvelder på rad i Royal Albert Hall sammen med Eric Clapton! I tillegg har Mark Feltham, som trakterer munnspillet, enten turnert hatt gjesteopptredener eller vært med på plateinnspillinger sammen med artister som Oasis, Talk Talk, Joan Armatrading, Decon Blue, Texas, The The, Dido, Joe Cocker, Lightning Seeds, Zucchero, Paul Young, George Michael, Roger Daltry og Robbie Williams for å nevne noen.
Dette vil du bare ikke gå glipp av!.

Mer info på: http://www.bb.elverum-bluesklubb.com/index.html

 

Hilsen fra Jan Vidar Lonkemoen

Elverum Bluesklubb