MK’s Marvellous Medicine: - Spellemannsprisen gjør oss enda mer motiverte

.

MK´s Marvellous Medicine mottok Spellemannsprisen i blueskategorien for 2016 under utdelingen 28. januar. Marie Kristin Dale (gitar), Stian Brungot (bass) og Felix N. Rudi (trommer) har det siste året gjort furore rundt om på norske scener og er i disse dager i gang med sin første utenlandsturné. Bluesnews møtte de tre musikerne i Oslo og fikk en prat om prisen.

Vi spør om de har tenkt på hva prisen kommer til å bety for dem.
- Vi tror det kan bli en anerkjennelse, den sier litt om at man er på et visst nivå. Prisen vil forhåpentligvis gjøre det litt lettere for oss å få spillejobber, at vi blir litt lettere å selge nå. Men vi skal fortsette å jobbe som vi alltid har gjort – steinhardt! Men vi håper at flere får høre om oss nå, at ryktet går.
Bandet fikk mange tilbakemeldinger og hilsener på sosiale medier etter seieren, noe som varmet godt. Bandet mener de har gjort det rette med å bygge et publikum over tid. Deres ry som et godt liveband er tuftet på at de gjør en ordentlig jobb, er høflige og presise og ikke minst at de ser ut til å ha det rasende moro sammen på scenen, der de gir alt.
- Jeg tror mange av vårt publikum synes det er litt gøy å være med på dette eventyret, tror MK. – De har sett oss gjøre en konsert og følger oss videre, kanskje tar de med flere på neste konsert. Folk unner oss suksess og føler kanskje at de har en liten del i det. Vi har fått mange gratulasjoner, både fra kjente og ukjente. Jeg tror mange har sett hvor hardt vi har jobbet og syntes at vi fortjente prisen. Jeg tør å si det nå; jeg synes at vi fortjente denne prisen.

Marie Kristin, Felix og Stian er på vei til utlandet når vi møtes i Oslo. De skal ut på sin aller første utenlandsturné, og gleder seg stort. Turen går til Nederland, der de skal spille konserter og besøke radiostasjoner i to uker. Det er som en milepæl for alle band å få spille i utlandet. De har blitt spilt litt på radio i Nederland allerede, så helt uforberedt er ikke nederlenderne. Og under prisutdelingen møtte MK Pristine, som har gjennomført flere Europaturnéer, og fikk kanskje noen tips fra dem.
- Vi kjører ned og blir der i to og en halv uke, forteller MK. – Vi har fått fylt opp med spillejobber, det er veldig stas. Jeg tror at publikum der nede vil like det vi gjør. Vi må kanskje lære oss noen ord på nederlandsk, så vi kan imponere litt?

Året som har gått har vært et jubelår for MK´s Marvellous Medicine. Bluesnews spør om hva som var høydepunktet.
Felix, Stian og MK er raskt enige om at spillejobbene under Notodden Bluesfestival kanskje tar førsteplassen. De var første band ut under festivalåpningen, og hadde aldri spilt for så mange før. Senere fortsatte det med flere konserter, mye folk og god stemning. Den jobben ga bandet et skikkelig kick. I tilegg var spillejobben på Bergenfest, MKs hjemmebane, en stor ting.
- Jeg likte også godt Codstock i Henningsvær, jeg hadde aldri vært i Lofoten tidligere, sier MK. – Å få reise til et så fint sted og se så mye, det er en ekstra bonus. Månefestivalen i Fredrikstad var også fin, jeg liker godt gamlebyen der.

- Vi vil jo bare spille, sier MK. – Spille, spille, spille! Det er alltid gøy å stå på scenen. Jeg kan være dritsliten på forhånd, men har det alltid gøy når vi kommer i gang. Det er som en drøm, det vi holder på med. Klyp meg i armen! Det er mye læring i å være på veien, og vi har lært enormt mye.
- Vi har vel hatt over 300 spillejobber nå, og har blitt veldig trygge på hverandre, forteller Stian.

I mars skal bandet gå i studio igjen for å spille inn en andre plate. Valget har igjen falt på Duper Studio i Bergen, med Yngve Sætre bak spakene, en formel som tydeligvis fungerte ypperlig da de spilte inn forrige platen, som de altså fikk Spellemannsprisen for.
- Yngve er rett mann for oss, sier Felix, – han er en magiker. Det er en god kjemi mellom oss. Han vil at det skal være levende, live og organisk. Den første platen var stort sett spilt inn live i studio, og vi skal gjøre det samme igjen.

Avslutningsvis konkluderer Marie Kristin Dale:
- Vi er veldig stolte av prisen og det er en god følelse for oss å få en sånn bekreftelse. Da vet vi at vi har gjort noe riktig. Prisen gjør oss enda mer motiverte til å holde på – det er så gøy, jubler hun.

Les hele intervjuet i februarnummeret av Bluesnews.

Tekst og foto: Nina Hanssen